Jenkei Dániel, 2022.11.24. | Vízilabda

Nagy fegyvertény: mindhárom csapatunk győzni tudott Szegeden! Az ifik és a serdülők pedig az UVSE ellen is remekül teljesítettek egy körrel korábban a kiemelt országos bajnokságban.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 8. forduló
Vasas SC-UVSE 19-18 (büntetők után)
Gólszerzőink: Herczeg G. (5), Prágay M. (4), Ragács B. (3), Szűcs L. (3), Tasi D., Kedves B., Peőcz Á., Tóth M. Z.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 9. forduló
Szeged-Vasas SC 7-11

Gólszerzőink: Prágay M. (4), Herczeg G. (4), Tóth M. Z., Szűcs L.

 

Bóbis Máté, vezetőedző:
- Az UVSE elleni volt az eddigi legkomolyabb meccsünk, amióta a fiúkkal dolgozom, és mondhatom, hogy legalább ugyanennyire pozitív lett a végkifejlet is. Az elején egyáltalán nem voltunk meccsben, a végére viszont úgy éreztem, már a rendes játékidőben nyerni fogunk, de ez végül csak ötméteresekkel sikerült. Az OB I-es játékosokkal teletűzdelt UVSE ellen ez így is hatalmas dolog. A Szeged hasonló kategóriájú ellenfél volt, idegenben pedig különösen nehéz ellenük, de nagyon fegyelmezettek voltak a srácok, a hét kapott gól volt a győzelmünk kulcsa. Nyilván örülünk, de a helyén kezeljük az utóbbi két meccset, hiszen a BVSC és a KSI elleni még ennél is több kell majd valószínűleg.


Országos Serdülő Bajnokság, 8. forduló
Vasas SC-UVSE 15-14 (büntetők után)

Gólszerzőink: Básity M. (5), Tóth M. Z. (4), Pleva J. (3), Bebők B. (2), Nagy L.

Országos Serdülő Bajnokság, 9. forduló
Szeged-Vasas SC 9-11

Gólszerzőink: Tóth M. Z. (3), Básity M. (2), Pleva J. (2), Szabó D. (2), Bebők B., Vida Z.

 

Homonnai Dániel, vezetőedző:
Teljesítettük a kitűzött célt az UVSE és a Szeged elleni győzelemmel. Az UVSE elleni játékkal és eredménnyel maximálisan elégedett voltam, tetszett a dinamika és hogy végig mi uraltuk a mérkőzést. Szegeden ehhez képest egy teljesen más arcunkat mutattuk, sokkal lassabb volt az iram, pontatlanabbak voltunk támadásban. A harmadik negyedben viszont el tudtunk lépni három góllal és ezt az előnyünket a lefújásig meg tudtuk őrizni. Külön öröm, hogy mindhárom korosztálynak sikerült nyernie idegenben, így kilenc ponttal a zsebünkben utazhattunk haza.


Országos Gyermek Bajnokság, 8. forduló
Vasas SC-UVSE 4-18

Gólszerzőink: Halmos Zs., Busch L., Hudvágner M., Lapis E.

Országos Gyermek Bajnokság, 9. forduló
Szeged-Vasas SC 10-13

Gólszerzőink: Szűcs M. (3), Halmos Zs. (2), Hudvágner M. (2), Gőgh B., Busch L., Nagy S., Vida Z., Fehér B. Lapis E.


Kovács Róbert vezetőedző:
- Az UVSE-meccsen kicsit azt éreztem, hogy a játékosok nem igazán hitték el, hogy lehet keresnivalónk, a védekezésünk lassú volt, a támadásunk pedig bizonytalan, így az ellenfél ilyen arányban is megérdemelten nyert. Gratulálok nekik, és a serdülő és az ificsapatunknak is az UVSE elleni remek eredményekhez. Ahogy ahhoz is, hogy Szegedről mindhárom csapatunk elhozta a három pontot, hiszen ilyen nem sűrűn szokott előfordulni ott a vendéggárdákkal. A mi sikerünk igazi csapatmunka volt, végig fegyelmezett, koncentrált és bátor játékot mutattunk, és a sok góllövőnk is mutatja, hogy mindenki beletette a maga részét a sikerbe. A célunk a BVSC ellen is egyértelműen az, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.


Hirdetések