Nagy Dániel, 2022.11.23. | Ökölvívás

A Vasas ökölvívóit Kovács Kruzító képviselte a spanyolországi ifjúsági vilábajnokságon, akinek bár egy tétmeccs jutott, szépen helytállt, az erős nemzetközi mezőnyben pedig extra tapasztalatokat is sikerült gyűjtenie.

Rangos megméretés várt november második felében klubunk fiatal ökölvívójára, Kovács Kruzítóra, aki egyedüliként képviselte a vasasos színeket az ifjúsági világbajnokságon.

A spanyolországi La Nuciában jelenleg is zajló, vasárnapig tartó eseményen bokszolónk az 57 kilogrammosok mezőnyében szállt harcba, azonban az első találkozóján pontozással kikapott a guatemalai Hugo Amador Mendeztől. A korosztályos magyar bajnok fiatal szoros meccset vívott, amelyen fontos tapasztalatokkal gazdagodott, a kiesés ellenére pedig továbbra is mozgásban maradt.
 


Kovács Kruzító (balra) értékes tapasztalatokkal térhet haza az ifi vb-ről (Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
 

„Ideális állapotban utazott ki, a súlya rendben volt, és a kellő menetszámot is beletette a kesztyűjébe – mondja szakosztályunk vezetőedzője, Régi Dániel, aki a stábbal itthonról nézte Kruzító mérkőzését. – Szoros meccsen kapott ki, viszont a habitusát, lelkesedését megmutatta. Apróságokon múlt a siker, de büszke vagyok a teljesítményére; bebizonyította, hogy sokat fejlődött az utóbbi időben; főleg a lábmunkáját emelném ki. A kiesés után sem állt meg, számos edzőmeccsen szerepelt olasz, mexikói, portugál ellenfelekkel szemben, ami nagyon fontos a fejlődése szempontjából. Januártól már fellép a felnőttek közé, ám neki fontos állomás lesz a nagyok előszobájaként is funkcionáló U22-es korosztály. Érnie kell még, de jó úton halad – a jövő embere lehet belőle. Jelenleg még Spanyolországban tartózkodik, a hazatérés után viszont a decemberi felnőtt ob-ra készülünk majd, amelyen másodéves ifiként már ő is elindulhat.”


Hirdetések