Nagy Dániel, 2022.11.19. | Kézilabda

Hamar komoly előnybe kerültünk a Pénzügyőr SE elleni NB I/B-s bajnokin, amit a második félidőben sikerült megtartani, így két szerzett ponttal zártuk a 9. fordulót.

NB I/B, 9. forduló

Pénzügyőr SE–Vasas SC 23–29 (10–17)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Lengyel 2, Szilovics 2, Pénzes 3, Dombi 5, Speth 1, Domokos 4. Cserék: Oláh 4, Blaubacher 3, Imrei 2, Bánhidi 2, Gaschler 1, Nagy Zs., Kobela, Sárkány, Kurucz (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3 , ill. 3/3


A szezonbeli első veresége után a Pénzügyőr SE otthonában igyekezett javítani csapatunk az NB I/B 9. fordulójában. A megszokottnál korábban, 11 órakor kezdődő összecsapásra a szintén fővárosi hazaiak jó formában érkeztek, legutóbbi négy találkozójukat egyaránt megnyerték, és a középmezőnyből várták a startot.

A mérkőzés a mi elképzeléseink szerint kezdődött: bár két és fél percig nem született gól, az ötödikben már 4–0-ra vezettünk; Szilovics Fanni kétszer is betalált, mellette Domokos Dalma és Dombi Katalin is góllal jelentkezett. Ezt követően az ellenfelünk is ébredezni kezdett, látótávolságon belülre azonban nem engedtük őket, sőt még jobban „szétnyílt az olló”: a félidő közepén már hét góllal mentünk. Az előny több ponton már nyolc is volt, végül féltávnál 17–10-et mutatott javunkra az eredményjelző.
 


 

A játék képe a szünet után sem változott, továbbra is megnyugtató vezetés mellett kézilabdázhattak a lányok, a második játékrész közepén viszont rosszabb periódusba kerültünk: ellenfelünk kevesebb mint négy perc alatt 4–0-s futást mutatott be, így három gólra közelített meg minket, a játékosaink azonban nem estek kétségbe, és ennél közelebb már nem engedték magukhoz a házigazdákat. A meccs utolsó harmadában Oláh Kyra villogott, a heteseit biztos kézzel értékesítette, húsz perc alatt négy találattal járult hozzá a győzelmünkhöz (23–29). A csapatunk legeredményesebb játékosa Dombi Katalin lett, öt találattal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Nagyon határozottan kezdtük a mérkőzést. Remekül működött a védekezésünk, és sok gyors gólt tudtunk szerezni. Tudtuk, hogy jól felkészült és motivált ellenféllel játszunk, akik nem adják meg magukat, és a második félidőben volt is egy pici hullámvölgy a játékunkban, amikor nem mi uraltuk a történteket. Viszont amikor megtaláltuk a megoldást az ellenfél védekezésre, akkor újra sikerült magabiztos különbséget mutató játékot felvinni a pályára. Nagyon büszke vagyok a lányokra a küzdőszellem és a fegyelmezett játék miatt. Erre van szükség, ezt kell fenntartanunk a folytatásban!”

Csapatunk legközelebb november 23-án lép pályára: a lányok szerdán az NB I-es Érd csapatát fogadják a Magyar-kupa 3. fordulójában: a meccs 17 órakor kezdődik.


Hirdetések