Jenkei Dániel, 2022.11.08. | Vízilabda

Újabb három fordulón vagyunk túl kiemelt utánpótlás-bajnokságokban, amelyeken igencsak változatos eredmények születtek Vasas-szemszögből. Vezetőedzőink értékelnek.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 5. forduló
Vasas SC-Eger 7-5

Gólszerzőink: Ragács B. (4), Peőcz Á., Szűcs L., Herczeg G.

6. forduló
Vasas SC-Kecskemét 16-2

Gólszerzőink: Ragács B. (5), Herczeg G. (4), Kedves B. (2), Szűcs L., Peőcz Á., Sárándi Zs., Orsós R., Sárközy B.

7. forduló
FTC-Vasas SC 9-13

Gólszerzőink: Herczeg G. (4), Szűcs L. (4), Prágay M. (2), Tóth M. Z., Orsós R., Kedves B.
 

Bóbis Máté, vezetőedző: 
- A Kecskemét ellen a jó védekezésünket emelném ki, és az is pozitívum volt, hogy mindenki lehetőséget tudott kapni, és éltek is ezzel a játékosok. Az Eger ellen továbbra is rendben volt a védekezés, támadásban viszont voltak komoly hiányosságaink, így ott elsősorban az akarat és a szív hozta meg a három pontot számunkra. A Fradi elleni meccset rangadóként fogtuk fel, a végére magabiztossá vált a különbség, aminek nagyon örülünk, de egyúttal helyén is kezeljük ezt a sikert. Vannak még hiányosságaink, de összességében jó úton halad a csapat. Kíváncsi leszek, hogy a bajnokság egyik legjobbja, az UVSE ellen mire leszünk képesek.


Országos Serdülő Bajnokság, 5. forduló
Vasas SC-Eger 6-10

Gólszerzőink: Pleva J. (2), Tóth M. Z. (2), Bebők B., Nagy L.

6. forduló
Vasas SC-Kecskemét 9-8

Gólszerzőink: Szabó D. (2), Tóth M. Z. (2), Básity M. (2), Nagy L., Ihász P., Kovács B.

7. forduló
FTC-Vasas SC 14-9

Gólszerzőink: Pleva J. (2), Demény Á. (2), Tóth M. Z. (2), Básity M., Bebők B., Nagy L.


Homonnai Dániel, vezetőedző:
- Sem a Kecskemét, sem az Eger ellen nem játszottunk jól, de nagy különbség, hogy az előbbi meccsen ennek ellenére is sikerült nyernünk. Ugyanez elvárható lett volna az Eger ellen is. A Fradi-meccsel viszont a vereség ellenére is elégedett vagyok, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatával tudtuk sokáig tartani a lépést, sőt, voltak olyan részek is a meccsen, amikor a mi akaratunk érvényesült. Úgy gondolom, a végeredmény ellenére erre lehet alapozni, és bízom benne, hogy ezzel elkezdtünk kilábalni a kisebb hullámvölgyünkből. Az UVSE és a Szeged elleni meccsek jó értékmérők lesznek ilyen szempontból, erős ellenfelek jönnek, de lehet sanszunk a győzelemre, ha a jobb arcunkat mutatjuk. 


Országos Gyermek Bajnokság, 5. forduló
Vasas SC-Eger 11-7

Gólszerzőink: Szűcs M. (2), Hudvágner M. (2), Vida Z. (2), Halmos Zs. (2), Fehér B., Gőgh B., Busch L.

6. forduló
Vasas SC-Kecskemét 10-9

Gólszerzőink: Fehér B. (2), Vida Z. (2), Halmos Zs. (2), Gőgh B. (2), Busch L., Nagy S.

7. forduló
FTC-Vasas SC 14-4

Gólszerzőink: Lapis E., Fehér B., Gőgh B., Busch L.
 

Kovács Róbert, vezetőedző:
- A Kecskemét és az Eger elleni meccs is hatpontos volt számunkra, hiszen közvetlen riválisokról van szó. Nagy öröm, hogy mindkettőt sikerült megnyernünk. A Kecskemét ellen rosszul kezdtünk, komoly hátrányba kerültünk, de a csapatnak volt tartása és a védekezésünk megszilárdítása után el tudtunk kezdeni felzárkózni. Egyszer tudtuk átvenni a vezetést a meccs folyamán, az utolsó fél percen belül, de az a lehető legjobbkor történt, hiszen győztes gólnak bizonyult. Az Eger ellen viszont végig mi vezettünk, remek kapusteljesítmény és jó egyéni megoldások társultak ehhez, így magabiztosan tudtunk nyerni. A Fradi más kávéház ebben a bajnokságban számunkra, talán el sem hitték a srácok, hogy megszoríthatjuk őket, ez által pedig sima is lett a meccs. Gratulálok nekik!


Hirdetések