Jenkei Dániel, 2022.11.04. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket kétgólos hátrányból kezdi meg szombat este Bresciában a BL-főtábláról döntő párharc visszavágóját.

Valamennyi játékosunk azzal kezdte értékelését, hogy megköszönte a Vasas-szurkolók által teremtett csodálatos hangulatot, amit a múlt szombati Brescia elleni BL-selejtező első meccsén tapasztaltak a Komjádiban.

Az más kérdés, hogy az eredmény kapcsán már lehet hiányérzet, hiszen az olaszok a harmadik negyed közepén elléptek tőlünk és végül kétgólos győzelemmel zárták a meccset.

Szlobodan Nikics vezetőedző elmondta, hogy többször is visszanézte videón a meccset, és egyértelműen kirajzolódnak a hibák, amik a vereséghez vezettek, de azt is hangsúlyozta, hogy a játékosai mindent megtettek, a hozzáállásra nem lehetett panasz, és ezt a szurkolók is értékelték, hiszen tapssal búcsúztatták a csapatot a meccs után. A szakember is tudja, hogy innentől kezdve nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de minden sanszot megpróbálunk majd megragadni a visszavágón.

Ennek érdekében a hét elején kemény edzésekkel készültek a mieink, az utolsó napokban pedig már a finomhangoláson és a taktikán van a hangsúly. Csapatunk péntek hajnalban repült el Milánóba, ahonnan közel kétórás buszút vár rájuk Bresciába. Este pedig már a másnapi meccs helyszínen vezényel edzést Szlobodan Nikics.

Nem teszi egyszerűbbé az egyébként sem könnyű helyzetünket, hogy kulcsemberünk, az Eb-ezüstérmes Konarik Ákos még nem épült fel betegségéből teljesen, így a visszavágón sem játszhat majd.
 


A mérkőzés egyébként szombaton 19.30-kor kezdődik a bresciai Mompiano-uszodában, ahonnan viszonylag ritkán távoznak sikerélménnyel a vendégcsapatok. Streamközvetítés várható  a hazaiak Facebook-oldalán keresztül. Ellenfelünk szerdán az olasz bajnokságban játszott hazai medencében, és a Salernót verték 17-9-re.

Papírforma ide vagy oda, Erdélyi Balázs igenis lát esélyt arra, hogy meglepjük a bresciai oroszlánokat szombaton, szerinte lehet sansz a továbbjutásra, de ehhez extra teljesítmény kell, és arról is beszélt, hogy mik voltak a hazai vereség okai.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések