Jenkei Dániel, 2022.11.01. | Röplabda

A Tenerifén aratott 3:0 arányú sikerével nagyon közel került a Vasas Óbuda a Bajnokok Ligája-főtáblához.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
TENERIFE LA LAGUNA-VASAS ÓBUDA 0:3 (-19, -13, -24)

Pabellon Insular de Santiago Martín, 500 néző. Vezette: Kaiser (francia), Szabo-Alexi (román)

La Laguna: Menana 9, Wolowicz 6, Aranda 2, Arredondo 7, Niece 7, Lengweiler 10. Csere: Llabrés (liberó), Clavería, Gustafsson. Vezetőedző: Juan Diego García Díaz

Vasas: Török 15, Papp O. 7, Bannister 13, Boyko 11, Abdulazimova 10, Skrypak. Csere: Juhár, (liberó), Jámbor, Vezsenyi, Fricova. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Hosszú utazás és hajnali érkezés után kedd este már újabb BL-selejtező várt a Vasas Óbudára, ezúttal Tenerifén, ahol a spanyol bajnok La Laguna csapata fogadott minket a monumentális Santiago Martín csarnokbban.

Megilletődöttség azonban egy percig sem látszott a vasasos lányokon, akik meglepően könnyen és persze remek játékkal tudták hozni az első két szettet.

A harmadik etapra aztán felszívták magukat a spanyolok, akik a szett végére négypontos előnybe kerültek,de még innen is volt visszaút: a végig remekül röplabdázó Török Kata vezérletével szettlabdákat is hárítva sikerült fordítani.

Ez pedig a meccs megnyerését is jelentette a mieink számára, akik ennél kedvezőbb helyzetből nem várhatnák az egy hét múlva esedékes budapesti visszavágót. Persze azért két szettet legalább itt is hozni kell majd, hogy a BL-főtáblát jelentő küszöböt ténylegesen átlépje csapatunk.
 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a Vasas Óbuda honlapjának a találkozó után: - Büszke vagyok a csapatra, mert bár az eredmény újra 3-0 lett, és aki csak ezt látja, azt gondolhatja, könnyű meccs volt, egyáltalán nem volt az. Ne feledjük, a spanyol bajnok volt az ellenfelünk, de a nyitásaink és a blokkvédekezésünk is rendben volt, ez jelentette ma a különbséget. Amikor az ellenfél nyomást helyezett ránk, nálunk is támadt zavar, de túljutottunk rajta és meg tudtuk fordítani a harmadik szettet. Nem felejtjük azonban, hogy még csak az első találkozón vagyunk túl, jövő szerdán vár ránk egy visszavágó.


Hirdetések