Jenkei Dániel, 2022.10.26. | Röplabda

A budapesti visszavágót is nagyon simán hozta a Vasas Óbuda a Gent ellen, így egy lépésre került a BL-főtáblától.

BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
VASAS ÓBUDA-VDK GENT DAMES 3:0 (10, 22, 18)

Riz Levente Sport- és Rendezvénycsarnok, 300 néző. Vezette: Mylonakis (görög), Pop (román)

Vasas: Török 8, Papp O. 6, Bannister 7, Boyko 11, Abdulazimova 12, Skrypak 2. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor, Vezsenyi 4, Fábián 2, Kump 4. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Gent: Divoux, Flament 9, Vandewiele 5, Smeets 9, Van Elsen 6, Janssens 4. Csere: Vandesteene, Longeval (liberók), Everaert 1, De Clercq, Declat. Vezetőedző: Stijn Morand


A BL-selejtező visszavágója sem tartott tovább bő egy óránál, a lényegi kérdések pedig már két vasasos nyert szett után eldőltek a Riz Levente-csarnokban, hiszen azzal matematikailag is bebiztosította a továbbjutást csapatunk. Egyébként éppen ebben a játszmában alakult a legszorosabban az eredmény, de a végén sikerült állva hagyni a belgákat.

A harmadik játszmára így érthető módon az addig kevesebb lehetőséget kapó játékosaink kaptak szerepet görög trénerünktől és kóstoltak bele a BL(selejtező)-hangulatba, ám ez a csapat eredményességét cseppet sem befolyásolta, hiszen nagyon magabiztos játékkal sikerült lezárni a mérkőzést.

A selejtezőben azonban csak most jön a java, egy újabb párosmeccs következik a La Laguna Tenerife ellen, immár közvetlenül a BL-főtáblára jutásért.
 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a Vasas Óbuda honlapjának a meccs után: - A Gent a második szettben mutatta meg, mit tud igazán. Az első szettben ugyanolyan fantasztikusan nyitottunk, mint Belgiumban, a másodikban azonban akadozott a nyitásfogadásunk, de ezen is túl tudtunk lendülni. Büszke vagyok a csapatomra, azokra a játékosokra is, akik a harmadik szettben szálltak be, mert megmutatták, számíthatok rájuk.
 


Hirdetések