Gy. Szabó Csilla, 2022.10.20. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia férfi kosárlabdacsapatának irányítását, ideiglenesen, az eddig is az együttes mellett tevékenykedő Stephen Arigbabu vette át a héten. Vezetőedzőnk, Vangelis Ziagkos családi problémák miatt kényszerült hazatérni Görögországba. A pasaréti játékosok és szakvezetők egyaránt visszavárják.

Tavaly nyáron egy igazi sztáredző érkezett az akadémia NBI/B-s felnőtt férfi csapatához Vangelis Ziagkos személyében. A görög szakember mind emberileg, mind szakmailag megtalálta helyét Pasaréten, a csapat pedig egyre nagyobb összhangban dolgozik vele. A héten azonban rossz híreket kapott hazájából családja felől, ezért négy hétre felfüggesztették a szerződését, hogy személyesen orvosolhassa a problémákat.

„Egyelőre csak egy viszonylag rövid, átmeneti távollétről van szó, s mi nagyon reméljük, hogy vezetőedzőnk ezt követően visszatérhet hozzánk – tudtuk meg Mészáros Zalántól, a Vasas Akadémia férfi kosárlabdaszakosztályának igazgatójától. – Vangelist szeretjük, nagyra becsüljük a munkáját, nagyszerűen beilleszkedett klubunk életébe, eddigi együttműködésünk az elvárásoknak megfelelően alakult. A csapat is egyre jobban érzi magát a keze alatt, de általánosságban is nagyon pozitív szemléletet és hozzáállást hozott Pasarétre. Nagyon sajnáljuk a történteket, de ahogy mondani szoktam, számunkra az egészség, a család és a fiatalok esetében a tanulás, mindig megelőzi a kosárlabdát. Vangelis kapcsán is tartjuk magunkat ezekhez az elvekhez, ezért a legnagyobb megértéssel támogattuk a döntésében. Stephen Arigbabu ideiglenes kinevezése tűnt a legjobb megoldásnak, hiszen egyértelműen a folytonosságot jelképezi.”


Vangelis Ziagkos (pirosban balról) és Stephen Arigbabu (fehérben jobbról) remekül dolgozott eddig együtt, így utóbbi ideiglenes kinevezése mindenképpen a folytonosságot jelképezi.

 

A német szakember tökéletese összhangban dolgozott eddig Vangelis Ziagkos mellett, ugyanakkor a csapatba idén beépített fiatalokat is nagyon jól ismeri, hiszen az U20-as és U18-as fiú gárda vezetőedzőjeként évek óta irányítja felkészülésüket. A tervek szerint legjobb tudása szerint viszi tovább a görög mester elképzeléseit.

„Most az a legfontosabb, hogy Vangelis megoldja a személyes problémáit Görögországban – mondta el honlapunknak Stephen Arigbabu. – A mi dolgunk pedig az, hogy az elmúlt tizenöt hónapban, közösen elkezdett munkát a távollétében is hibátlanul, az általa képviselt szellemiségben folytassuk. A kialakult helyzet ellenére most kizárólag a következő meccsünkre koncentrálunk, amelyet szombaton Pécsett játszunk.”

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések