Nagy Dániel, 2022.10.19. | Birkózás

A Vasas SC nyerte a dorogi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokságot, miután a döntőben 21–18-ra legyőzte a Budapesti Honvéd SE-t. A diadal után Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgatót kérdeztük.

Október 16-án, vasárnap a Dorogi Városi Sportcsarnokban rendezték a birkózók utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokságát, amelyen komoly sikert ért el a klubunk. Az eredeti terv szerint valamelyik érem megszerzése volt a cél, a fiataljainkat azonban nem lehetett megállítani, és a Cegléd (34–6), majd az ESMTK (22–21) elleni győzelemmel a döntőben találták magukat. A fináléban a Budapesti Honvéd SE tagjaival néztek szembe a versenyzőink, a tét pedig nem ijesztette meg őket, sőt: remek küzdelmek után szó szerint is legyűrték az ellenfelüket, 21–18-cal húzták be az első helyért járó trófeát, és az aranyérmeket; zengett a „BAJNOKCSAPAT!” a létesítményben.
 


Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató örömittasan idézte fel a történteket.

„Nagyon, sőt mindenkinél jobban akarták a srácok a győzelmet, ez bizonyosodott be a dorogi csarnokban – mondja a szakvezető. – Egységesek voltak, egymásnak drukkoltak, összetartó csapatként működtek. Meghallgatták, hogy mire kell figyelni, megfelelően felkészültek és betartották az instrukciókat. A csapatbajnokságon mindig születnek meglepetések, lehet váratlant húzni: ilyen volt például, hogy az ESMTK ellen a 71 kilós Zimonyi Barna aratott remek sikert. Őt sokan esélytelennek gondolták, én viszont tudtam, hogy bárki ellen győzhet, hiszen kiismerhetetlen a stílusa. Ami fontos volt, hogy az alapembereink hozzák a győzelmeket, emellett az sem mindegy, milyen arányban kapunk ki egy-egy meccsen. Mindenki odatette magát, az öröm pedig óriási volt a végén; kijár a dicséret a fiataloknak!”

A bajnokcsapat tagjai:
Baráth Károly, Tótok Péter, Tallián Máté, Fábián András, Adelmann Márk, Zimonyi Barna, Tóth Patrik kölcsönben, Gazdag Ádám, Rosz Roland, Veress Bence, Arsunkaev Musza

Hirdetések