Gy. Szabó Csilla, 2022.10.13. | Curling

A Vasas G-Force csapata remekült kezdte az idei Magyar Kupa-sorozatot, az első hétvégét követően három győzelemmel és egy vereséggel várja az október végi folytatást. Egyedül a klubtárs, Vasas Férfi Senior gárdájától kapott ki az együttes, igaz, nagyon szoros és izgalmas mérkőzésen. 

A Magyar Kupa küzdelmeivel indult meg a hazai curling szerzon, a Vasas versenyzői pedig ezúttal is jól teljesítettek. Női együttes ugyan idén nem nevezett, de férfi kettő is van a mezőnyben, a tavalyi A ligás ezüstérmes Vasas G-Force, valamint az elmúlt esztendőben újjáalakult, s nyomban ob-t nyerő, majd világbajnokságon szereplő Vasas Férfi Senior. Utóbbi pillanatnyilag harmadik helyen áll a tabellán, öt meccsükből hármat nyertek, kettőt veszítettek. Az első győzelmüket éppen a Vasas G-Force ellen, az első fordulóban aratták (5-3), két nappal később viszont már kikaptak a Szabó Gergely által vezetett gárdától, mégpedig 7-2-re.

„A nyitómeccs még az összeszokásról szólt, hiszen egy kicsit ismét változott a csapatunk – tudtuk meg a Vasas G-Force kapitányától, Szabó Gergelytől, aki mellett Miklós Nándor és Besnicz Péter képviseli az állandóságot. – Lendvay Tamás igazolt hozzánk a nyáron. Egyébként a Vasas Senior ellen is meg volt az esélyünk a győzelemre, de az utolsó követ sajnos elrontottam. Szerencsére a jelenlegi lebonyolítási rendszer lehetőséget ad a javításra, hiszen három vereség után búcsúznak a csapatok a küzdelmektől. Nekünk tehát még két lehetőségünk maradt, hogy bejussunk a legjobb négy közé, amely az idei évre a minimális célunk. Elégedettek azonban csak akkor leszünk maradéktalanul, ha érmet is szerzünk. Hogy mennyire lesz fényes, az most már hamarosan kiderül”

Szabó Gergely szerint a mutatott játék mindenképpen bizakodásra ad okot, ahogy az eddigi eredmények is. A második mérkőzéstől egyre javuló formában, meccsről meccsre jobban játszottak, a sorozatban megnyert három találkozót követően pedig igen kedvező helyzetből várhatják a hónap végi folytatást. Ráadásul a tavalyi két döntős csapatot is legyőzték. Az alapszakaszban tavaly is remekül teljesítettek, az elődöntőbe jutás azonban akkor nem sikerült férfi curlingezőink számára.


Nagy György rutinjára nagy szüksége lesz a Vasas Férfi Senioroknak, hiszen valamennyi hátralévő mérkőzésüket meg kell nyerniük az elődöntőbe jutáshoz

„Az idei csapat nagyon ígéretes, s ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy, éppen ezért most már a végső győzelmet sem tartjuk lehetetlennek. Ehhez természetesen ott kéne folytatnunk, ahol a hétvégén abbahagytuk, maximálisan kell összpontosítanunk a végjátékra” – foglalta össze elvárásait Szabó Gergely.

A Vasas Férfi Senior is egy helyen változott csupán a tavalyihoz képest. Az akkor edzőként tevékenykedő Barna Krisztián most Bartalus Gábor, Jakab Zoltán és Nagy György mellett lett a csapat tagja, míg Asztalos Sándor tartalékként áll együttese rendelkezésére.

„Kicsit csalóka a pillanatnyi sorrend, hiszen az FTC Jaguars és az SSC Férfiak együttese már egyaránt egyenes ágon bejutott a legjobb négy közé a két meccsen aratott két győzelmével – árnyalta a tabella állását Jakab Zoltán. – Két vereségünk miatt mi viszont a C ágra kerültünk, és itt folytatjuk a Girl Jam ellen, amely gyakorlatilag most a női válogatottat jelenti. Nem lesz könnyü dolgunk, hiszen mostantól minden meccsünket nyernünk kell ahhoz, hogy elődöntősök lehessünk. Nagyon várjuk a folytatást, mi mindent megteszünk a sikerért!”

Magyar Kupa. Első hétvége.
Vasas G-Force – Vasas Férfi Senior 3-5, Vasas G-Force – FTC Fatherock 9-5, Vasas G-Force – Vasas Férfi Senior 7-2, Vasas G-Force – FTC Girl Jam 8-1.
Vasas Férfi Senior – Vasas G-Force 5-3, Vasas Férfi Senior – FTC Girl Jam 3-10, Vasas Férfi Senior – Vasas G-Force 2-7, Vasas Férfi Senior – SSC Nők 8-4.
Pillanatnyi állás: 1. Vasas G-Force 4 mérkőzés/6 pont, 2. FTC Girl Jam 5/6, 3. Vasas Férfi Senior 5/6, 4. FTC Fatherock 6/6, 5. FTC Jaguars 2/4, 6. Team Czermann 4/4, 7. SSC Férfiak 2/4, 8. SSC Nők 4/2.

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések