Nagy Dániel, 2022.10.13. | Röplabda

A Kőnig Gábor vezette, 16-18 éves fiatalokból álló NB I-es fiókcsapatunk remek teljesítményt nyújtva, kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa selejtezőjéből a főtáblára. A sikert a vezetőedző, Kőnig Gábor értékelte a honlapunknak.

Női Magyar Kupa-selejtező, visszavágó:

Budaörsi DSE-Emericus – Vasas SC 0:3 (–18, –22, –20)
Budaörs, 100 néző. V: Halász E., Barabás.
BDSE: Tátrai N. 4, Merza, Darvas 2, Horváth P. 16, Hernády 7, Vincze 6. Csere: Ujvárosi (liberó), Futsek, Jakab, Tátrai Zs. 3. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
VASAS: Imre 7, Nagy S. 2, Erőss 6, Botyánszki 13, Rieder 4, Märcz. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Tóth S. 1, Kállai 1, Olcsváry 4, Altorjay 3, Fekete 4. Vezetőedző: Kőnig Gábor.


A 16-18 éves játékosokból álló röplabdacsapatunk 3:1-es győzelemmel kezdte meg a Budaörsi DSE ellen a Magyar Kupában való szereplést, a selejtezős párharc visszavágójára pedig szerda este került sor. Az idegenbeli összecsapáson sem remegett meg az ifjak keze, szettveszteség nélkül hozták a meccset, így 6:1-es összesítéssel bejutottak a sorozat főtáblájára, amelyben az Extraligás Kaposvárral nézhetnek majd farkasszemet.

ÉRTÉKELÉS

Kőnig Gábor, vezetőedző: „A szettarányból adódóan megérdemelt a továbbjutás, mindkét meccsen jól játszottunk, de még mindig vannak olyan területek, amelyekben tudunk és kell is előrelépni a jövőben. A sorsolás után azt a célt tűztük ki, hogy menjünk egy kört, hiszen akkor főtáblára kerülnünk, ott pedig Extraligás csapat ellen is megmérethetnénk magunkat. Ennek tükrében elégedett vagyok a játékkal, örülök, hogy a lányok megmutatták a bennük rejlő potenciált.”

A szakember a fiatalok jövőjére is kitért.

„Az NB I-es szezon még nem kezdődött el, így korai jósolni velük kapcsolatban. Az erőviszonyokat még nem lehetett felmérni, de az elsődleges, hogy meghosszabbítsuk a bennmaradást. Ha jól játszunk, felvehetjük a versenyt bármelyik csapattal, azonban nagyon fiatal együttesről van szó, így nem garantálható, hogy mindig kiegyensúlyozott lesz a teljesítményük. A lányok nem profik, iskolából esnek be az edzésre, ezzel a mentális fáradtsággal pedig meg kell küzdeniük. Remélem, hogy később minél többen eljutnak arra a szintre, hogy az első csapatunkat segítsék, ehhez viszont türelem kell, hiszen mindenkinél eltér a folyamat gyorsasága. Egy biztos, az NB I-es tapasztalatokból sokat profitálhatnak majd.”


Hirdetések