Nagy Dániel, 2022.10.12. | Röplabda

A röplabdacsapatainknak is elkezdődött a 2022/23-as évad őszi szezonja; tekintsük át, milyen szeptembert zártak a játékosok!

U13 I. osztály (edző: Bartha Kristóf) 

Edzői összefoglaló: szeptember 4-én az MTK pályáján felkészülési tornán vettünk részt, aminek minden meccsét megnyertük. A lányok a tanult új taktikai és technikai elemeket próbálgatták a torna során. 

Vasas Piros–Gödöllő 3:0 

Vasas Piros–MTK Budapest 3:0 

Vasas Piros–UTE 3:0


U15 I. osztály (edzők: Szappanos Máté, Koltai Csanád)

Edzői értékelés: Megkezdte szereplését szeptemberben az U15-ös csapatunk. Érződött, hogy ez az év eleje, nagyon hullámzóan teljesítettünk mindkét mérkőzésen. Amikor a fejek a helyén voltak, simán nyertük az összes játszmát, és jó színvonalon röplabdáztunk. Sajnos néhány érthetetlen hullámvölgy is előfordult, amik bosszantók voltak. Az irány jó, dolgozni kell azon, hogy a lehető leghosszabb ideig magas szinten tudjunk koncentrálni és teljesíteni.

Vasas Piros–Gödöllő 3:2 

Vasas Piros–Nyíregyháza 3:2 


U15 II. osztály, Keleti csoport (edző: Deák Ferenc)

Edzői értékelés: A Vasas kék csapata szeptemberben két megméretésen vett részt. Szeptember 11-én, vasárnap a Vasas és az MTK Budapest közötti felkészülési eseményen vettünk részt. Felmértük, hol tartunk; az MTK (2:1) élvonalbeli és a Vasas Fehér (3:0) másodosztályú csapata ellen nyerni tudtunk a csoportmeccseinken. Az elődöntőben a Vasas U17 C (2:1) csapatát győztük le, majd a döntő mérkőzésen az MTK U17 másodosztályú csapatát győztük le 2:1-re. Hasznos torna volt, amelyen a döntő kivételével minden mérkőzésen bevetettem az összes játékosomat.

Szeptember 25-én az OGYB 1. fordulóját rendezték meg.

Vasas Kék–BDSE 3:0

Vasas Kék–Miskolci Sportiskola 3:0

Az első tornánk arról szólt, hogy stabil alapjátékot hozzunk, és felmérjük az ellenfeleket. Szépen megmutatkoztak az edzésen tanultak, nyitásban és támadásban is erősek voltunk. Minden szettben kaptak játéklehetőséget a cserejátékosok is. Hajrá Vasas!


U15 II. osztály, Nyugati csoport (edző: Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: Legfőbb feladatunk a hat-hat elleni játékrendszer kialakítása, valamint a teljesen eltérő előképzettséggel rendelkező játékosállomány közelítése egymáshoz. Ennek érdekében szeptember első heteiben főként labda nélküli alapmozgásokon, valamint technikai képzésen volt a hangsúly. Az első forduló közeledtével egyre több időt töltött a csapat a játékrendszer kialakításával. Egyből 5:1-es játékrendszert kezdtem el tanítani.

Szeptember 11-én felkészülési tornán vettünk részt. Igyekeztem mindenkit kipróbálni a pályán, hiszen a csapat jelentős része korábban még nem röplabdázott versenyszerűen; látnom kellett, mennyire sikerült elsajátítani a tanultakat. Az állásrendekkel mindenkinek meggyűlt a baja, rengeteg hibát vétettünk ezen a téren, de ezt leszámítva a mutatott játék képe bíztató volt.

Az első fordulóig ezt követően a védekezési rendszerek kialakításán és az állásrendek megtanulásán volt a hangsúly. Az első fordulót szeptember 25-én rendezték – nagy örömünkre két győzelemmel kezdtük a bajnokságot. Felfedezhetők voltak az edzésen begyakorolt technikai elemek a játékban.

A sok pozitívumon túl rengeteg munka áll még előttünk, nagyon sok technikai képzésre lesz szükségünk a versenyképességünk megtartása érdekében. Főként támadásépítésben kellene minél hamarabb előre lépnünk.

Vasas Fehér–KASI Sárga 3:1

Vasas Fehér–MTK Budapest Fehér 3:1


U20 I. osztály (edzők: Halász Márta, Soós Gábor)

Edzői értékelés: százszázalékosan sikerült az U20 szeptemberi bemutatkozása. Hazai pályán kezdte meg a csapatunk a bajnokságot, a Balatonfüred és a Nyíregyháza csapatait fogadtuk a Folyondár utcában. Az első mérkőzésen még látszott a megilletődöttség a lányokon, de a meccs vége felé már egyre magabiztosabban játszottunk. A nyitásfogadásunk egész jól működött, a támadások befejezésével és a blokkokkal még sokat kell foglalkoznunk. A második találkozón már sokkal fegyelmezettebben játszottunk, mindenki kapott játéklehetőséget. 

Vasas–Balatonfüred 3:1 

Vasas–Nyíregyháza 3:0


Felnőtt NB I (edzők: Kőnig Gábor, Molnár Dóra)

Edzői értékelés: Szeptemberben az edzéseken kívül csak felkészülési meccsek szerepeltek a programban. A késői szezon kezdés, illetve a nyári Eb-n szereplő lányok miatt a felkészülésünk később vette kezdetét, mint ellenfeleinké, így szeptember második felében játszottuk az első felkészülési meccseinket, amelyeken az Újpest fiókcsapatával és a BVSC NB I-es gárdájával mérkőztünk meg. Mindkét találkozón jó játékkal, többnyire összeszedetten röplabdáztunk; próbáljuk a lehető legjobban összegyúrni a csapatot a szezonrajtig. Az látszik, hogy a lányok nagyon várják már, hogy bemutatkozzanak egy teljesen új, számukra még ismeretlen bajnokságban. 


Hirdetések