Nagy Dániel, 2022.10.09. | Kézilabda

Fontos két pontot szerzett csapatunk a női NB I/B 5. fordulójában: a lányok két döntetlen után tudtak újra nyerni, a Kispest NKK gárdáját győzték le idegenben két góllal.

NB I/B, 5. forduló

Kispest NKK–Vasas SC 25–27 (13–15)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 4, Speth 7, Pénzes 1, Dombi 2, Györfi 4, Domokos 2. Cserék: Demjén (kapus), Blaubacher 3, Imrei 2, Szilovics 1, Gaschler 1, Nagy Zs., Kobela, Lengyel E., Bánhidi. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 7/5


Kétmérkőzéses nyeretlenségi „szériát” igyekezett megszakítani csapatunk a női kézilabda NB I/B 5. fordulójában, a lányok ugyanis a legutóbbi két bajnoki meccsen egyaránt 25–25-ös döntetlent játszottak. Az előjelekből azonban arra lehetett következtetni, hogy ez nem lesz könnyű feladat, ugyanis az ellenfél Kispest együttese a 3. és a 4. fordulóban is nyerni tudott, összességében pedig három győzelemmel és egy vereséggel – hozzánk hasonlóan – hat ponttal várta a vasárnap esti összecsapást.

Kispesti góllal kezdődött a mérkőzés, az első öt percben pedig kétszer is egyenlítenünk kellett. Ezt követően viszont fordulat következett: Speth Evelin gyors duplájával előnybe kerültünk, és innentől kezdve már nem engedtük lépéselőnybe kerülni az ellenfelünket. A Kispest az első negyedórában még többször is egyenlített, míg mi a játékrészt öt (a meccset pedig hét) találattal záró Speth vezérletével építgettük a fórt – ez a 18. percben már öt egységnyi volt, amit a szünetig kettőre faragott a fővárosi ellenfél (13–15).
 

A második félidő első harmadában nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani, a 40. perctől azonban egyre inkább meglógtunk, négy-, öt-, majd a hajrára már hatgólos vezetés hozott ellenszert az izgalmakra. Végül még az is belefért, hogy az utolsó percekben négyszer zörgesse meg Zsigmond Panna hálóját az ellenfél, miközben mi egyszer sem találtunk be, hiszen a győzelem így sem forgott veszélyben, 27–25-re nyertük meg az összecsapást.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „A felkészülési körülményeinket figyelembe véve értékes győzelmet arattunk. Veszélyes ellenfelet sikerült legyőzni, aki büntette a legrövidebb kihagyásainkat is. Sajnos volt két hullámvölgyünk a mérkőzésen, amikor a Kispest fel tudott zárkózni a magabiztos előnyünk megszerzése után. Ettől függetlenül igazi csapatként, nagyon szépen dolgoztak a lányok; a kispadról is mindenki hozzátett a sikerhez. Bajtársiasság és csapatmunka jellemezte a mai Vasast, gratulálok a csapatnak. Nagyon büszke vagyok arra amit ma beletettek a játékosok a mérkőzésbe!”

Együttesünk legközelebb október 15-én, szombaton játszik mérkőzést. Az NB I/B 6. fordulójában rangadó vár a lányokra, a hatból hat győzelemmel listavezető Eszterházy SC-t fogadjuk a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések