Gy. Szabó Csilla, 2022.09.24. | Kosárlabda

A harmadik negyedben mutatott tökéletes játéknak köszönhetően, győzelemmel kezdte az új idényt férfi NBI/B-s kosárlabda együttesünk. Az Óbudai Kaszások elleni találkozón, a mezőny legponterősebb játékosa akadémistánk, Andrássy Géza volt.

FÉRFI NBI/B, Piros-csoport. Alapszakasz. 1. forduló.

Óbudai Kaszások – Vasas Akadémia 64-74 (15-17, 21-18, 8-25, 20-14)

Kaszások: Boros (18/9), Tichov (13/3), Czura (9), Ormai (4), Farkas (3/3). Csere: Bartos (6), Armaghani (8/3), Varsányi (3/3), Bodnár.

Vasas: Moravcsik (3/3), Andrássy (20/9), Fekete (14/6), Pleesz (4), Radics (7/3). Csere: Kelemen (11/3), Farkas (2), Cseh (2), Dormán (4), Szabó, Bagó (7).


Óbudán kezdte meg az idei bajnokságot férfi NBI/B-s csapatunk. A Kaszások elleni találkozó, s egyben a szezon első kosarát Andrássy Géza szerezte az első percben, majd a következő is az ő nevéhez fűzödött, igaz ez már egy jól irányzott hárompontos volt, amivel 5-0-as vezetéshez jutottunk. A házigazdák a negyedik percben voltak először eredményesek. A folytatásban is Andrássy nevéhez volt köthető a legtöbb kosár, a hatodik percben szerzett újabb hárompontosával már 11-3-ra vezettünk. Ezt követően hullámvölgybe kerültünk, ezt kihasználva a házigazdák a nyolcadik percben fordítani is tudtak (12-11). A vezetést csak az első negyed utolsó pillanataiban szereztük vissza Andrássy sikeres zsákolásával.

A második negyedben fej fej mellett haladt a két együttes, gyakran volt egyenlő az állás. Végül az óbudaiak kerültek egy pontos előnybe a játékrész végére.

A szünet után Andrássy zsákolásával mi jutottunk előnyhöz, amely nem volt hosszúéletű, ám Radics Gerzson triplájának, majd duplájának köszönhetően gyorsan 42-38-ra léptünk el az óbudaiaktól. A 24. percben Fekete Viktor, majd Moravcsik Áron hármasával indultak be igazán akadémistáink, s a szerény vezetésből, 16 pontos előnyt kovácsoltak a negyed végére (44-60).


A Vasas Akadémia játékosai Vangelis Ziagkos vezetőedző tanácsait hallgatják a mérkőzés egyik izgalmas pillanatában

Az utolsó játékrészben tovább növeltük előnyünket, többször is húsz ponttal vezettünk. A hajrában a hazaiak minden erejüket összeszedve támadtak, sikerült is faragni a hátrányukból, ám a különbség olyan nagy volt a két csapat között, hogy a Vasas Akadémia győzelme egy percig sem került veszélybe.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Az első játéknap általában csapdákat rejt, ébernek kell lenni, és nagy figyelemmel játszani. Különösen egy olyan tehetséges csapat, mint az Óbuda ellen. Az első félidőben nem sikerült a filozófiánk szerint játszani, s ezt a statisztikai adatok is bizonyították. Támadásban bizonytalanok voltunk, az egy-egy elleni védekezésekben lomhák, amit az óbudai játékosok ki is használtak. A második félidőben sikerült változtatnunk, gratulálok játékosaimnak a megfelelő reakcióhoz, amely a helyes útra vezetett vissza, nagyon közel az általunk képviselt elvekhez. További sok sikert kívánok az Óbudának!”

Andrássy Géza, a Vasas Akadémia játékosa:

„A szezon első mérkőzését mindenki várta már, ami az első félidőben egy kis görcsösségbe ment át. Nem találtuk a megszokott védekezésünket, és a támadásban sem járt ránk jellemző módon a labda. A félidőben szerencsére rendezni tudtuk a sorainkat, és a harmadik negyedben elhúztunk ellenfelünktől. Gratulálok a csapatnak az első győzelemhez, az Óbudai Kaszásoknak pedig sok sikert kívánok az idei évadban.”

Fotók: Óbudai Kaszások és Vasas Akadémia


Hirdetések