Nagy Dániel, 2022.09.15. | Kajak-kenu

Klubunk kajak-kenu szakosztályának ifjú reménysége, a 16 éves Magyar Emma eredményesen szerepelt a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén, a jövőben pedig még magasabbra jutna el.

A szeptember első felében megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén a remekül szereplő magyar küldöttség tagjaként a Vasas SC 16 éves kajakosa, Magyar Emma is megmutatta a tudását. Az egyre szebb eredményeket elérő fiatal a honlapunknak idézte fel a kajakos kezdeteket.

„Kiskorom óta folyamatosan sportolok, ám nem a kajakkal kezdtem. A tornászok és a ritmikus gimnasztikázók között is gyakori vendég voltam, azonban elég sokat szenvedtem sarokcsontgyulladástól, ami váltásra kényszerített. Olyan sportágat kerestem, amiben a lábamat kevésbé kell használnom, így kötöttem ki a kajakozás mellett. Nem kellett sok idő, hogy beleszeressek: a mozgásforma, a versenyzés és az edzések mind nagyon tetszettek, a természet közelségét pedig külön imádom. A Vasasban kezdtem, több mint öt éve vagyok tagja a klubnak. Rengeteget segít a támogatásuk, a csapattársaimmal és az edzőkkel pedig élmény a közös munka.”
 


A fiatalt immár három éve Giczy Zsófia készíti fel a megméretésekre.

„Egészen fiatal korában megmutatkozott a tehetsége, az első kiemelkedő eredménye pedig tavaly érkezett, amikor az korosztályos országos bajnokságon a negyedik helyet szerezte meg egyesben 500 méteren. Ezt követően kezdett még komolyabban edzeni, ami nem könnyű, mivel erős iskolába jár, sokszor nehéz összeegyeztetni a kötelességeit – mondja a Vasas SC kajak-kenu szakosztályának edzője. – A pozsonyi ORV-n maximálisan hozta, amit elvártunk tőle. Éretten versenyzett, odatette magát; meg vagyok elégedve a produkciójával.”

Az Olimpiai Reménységek Versenyén Emma a kedvenc távján, 200 méteren egyesben, párosban és négyesben is elindult. Mindegyik kategóriát döntősként fejezte be, a dobogós helyektől alig lemaradva.

„Erre az évre a legfőbb célom az ORV-n való részvétel volt – emlékszik vissza az első éves ifjúsági versenyző. – Korábban a Budapest Bajnokságot többször is megnyertem, és egy kisebb belgiumi versenyről is gyűjtögettem már érmeket, azonban a pozsonyi megméretés az eddigi legnagyobb sikerélményem; ilyen komoly nemzetközi mezőnyben még nem kajakoztam. Ez óriási lökést adott a jövőre nézve, még nagyobb motivációval fogok dolgozni. A jövő évi korosztályos Eb és vb áll a célkeresztben, bízom benne, hogy sikerül a kvalifikáció!”


Hirdetések