Nagy Dániel, 2022.09.04. | Kézilabda

A mérkőzésen végig vezetve húzta be mindkét pontot a csapatunk Kecskeméten az NB I/B 2022/23-as évadának első fordulójában.

NB I/B, 1. forduló
Kecskeméti NKSE–Vasas SC 22–37 (12–18)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Imrei 4, Györfi 5, Dombi 4, Pénzes, Szilovics 1, Oláh 6. Cserék: Kurucz (kapus), Bánhidi 6, Domokos 3, Blaubacher 2, Nagy Zs. 2, Böhm 1, Gaschler 1, Kobela 1, Lengyel E. 1. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4


A nyár elején az élvonaltól búcsúzó csapatunk a harminc fordulós NB I/B első körében lépett pályára vasárnap este, a Kecskeméti NKSE ellen idegenben.

Nem kellett sokat várni a szezon első Vasas-góljára, Györfi Dóra húsz másodperc után avatta fel a vendégek hálóőrét. A támadás mellett a védőmunkára sem lehetett panasz az együttesünknél a meccs elején; a kecskemétiek első találatára közel négy percet kellett várni. A Penszki Gergely vezette alakulat a 8. percben már 7–2-es előnyben játszott, elsősorban Imrei Rékának köszönhetően, aki magabiztosan használta ki a helyzeteit.

Az első negyedóra végén hatgólos volt a vezetés, amiben Zsigmond Pannának is komoly szerepe volt: védéseivel az ellenfél látótávolságon kívül maradt. Kapusunk a félidő utolsó másodperceiben hetest is fogott, ami után Györfi Dóra bombázott az ellenfél hálójába, így kialakítva a 18–12-es állást.
 


A második játékrész az első végéhez hasonlóan az irányítónk góljával folytatódott, csapatunk pedig az idő előrehaladtával tovább növelte az előnyét. A 43. percben már kilenc egység volt a vendégek fórja, ami az összecsapás utolsó negyedében kétszámjegyűre változott, végül 37–22-re nyert a Vasas. A legeredményesebb játékosunk Oláh Kyra és Bánhidi Barbara lett, hat-hat találattal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Fizikailag, taktikailag és mentálisan is nagyon jól sikerült a felkészülés a mai mérkőzésre. Fontos volt a fókusz, hogy a lányok az első perctől az utolsóig kontrolláltan tudják játszani azt, amit elvárunk saját magunktól. Annak ellenére, hogy nem vagyunk még készen, lényeges volt, hogy mindenki fegyelmezetten lássa el a saját feladatát. Ezzel tiszteltük meg ellenfelünket, és ezzel a szívvel játszottunk a szurkolóinknak is, akiknek óriási érdeme volt abban, hogy úgy éreztük, mintha otthon játszanánk. Köszönjük a támogatásukat! Örülünk a két pontnak, de a helyén kell kezelni a sikert.”

Együttesünk legközelebb jövő szombaton a Sterbinszky-csarnokban fogadja a Tempo KSE alakulatát.

A borítókép forrása: Kecskeméti NKSE


Hirdetések