B.V., 2022.08.29. | Úszás

Kedden kezdődik Limában az ifjúsági úszó-világbajnokság, amelyen klubunkat Bujdosó Zsombor és Gyurinovics Lili képviseli. A rajt előtt őket, valamint edzőjüket, Lőrinczi Györgyöt kérdeztük. 

Keddtől vasárnapig rendezek az úszósport legnagyobb korosztályos eseményét, az ifjúsági világbajnokságot.

A perui Limában rendezendő viadalra a remekül sikerült bukaresti utánpótlás Eb-n nyújtott teljesítménnyel az akkor egyéniben ezüstérmes Bujdosó Zsombor és a 4x200-as váltóval győztes Gyurinovics Lili is kvalifikálta magát.
 

Bujdosó Zsombor: „Ugyanúgy készülünk, ahogyan eddig, keményen! Megpróbáljuk kihozni a maximumot a világbajnokságból. Az Eb után kaptunk egy kis pihenőt, ki kellett engedni a fáradt gőzt, sikerült a családommal is időt tölteni, azóta viszont természetesen már csak a limai versenyre koncentrálunk.
Gyurinovics Lili: „Nagyon örülök, hogy az utolsó utánpótlásévemben lehetőségem van világbajnokságon is szerepelni, és ha már így alakult, szeretnék mindent beleadni, és a legjobbamat nyújtani. Nagy motiváció a felkészülésben, hogy nem a szomszédban lesz ez a vb, remélem, sok szép élmény nyújt majd ez a verseny.
Lőrinczi György: „Úgy gondolom, van még tartalék a srácokban. Kaptak két hét pihenőt az Eb-t követően, mert elég sűrű volt ez az év. Edzőtáborok követték egymást, majd jött a felnőtt és ifjúsági magyar bajnokság, végül az ifi Európa-bajnokság, kellett a szervezetüknek meg a lelküknek ez a felfrissülés. Most úgy érzem, sikerült rárakni még egy lapáttal, harmincadikán pedig durr!


A tréner még hozzátette, hogy ugyan egy nagyon hosszú repülőút után, de augusztus 21-én vasárnap megérkezett a csapat a perui akklimatizációs edzőtáborba.

Tizennégy-tizenöt fokos időjárás fogadta a versenyzőket Limában, hiszen ott jelenleg tél van. Az ételt és a szállást is kifogástalannak találta a csapat, eleinte nem a versenyuszodában készültek , de a létesítményre sem lehetett különösebb panasz.

Eleinte kicsit szenvedtek a jetlaggel, de így is napi két úszó- és egy kondiedzés szerepelt a programban, vagyis minden a terv szerint ment a felkészülés során. 

 

A Vasas-versenyzők napi programja a limai ifjúsági világbajnokságon:

augusztus 30., kedd: 4x200 m lány gyorsváltó (Gyurinovics Lili)
augusztus 31., szerda: 200 m vegyes (Bujdosó Zsombor)
szeptember 2., péntek: 4x200 m fiú gyorsváltó (Bujdosó Zsombor)
szeptember 3., szombat: 400 m vegyes (Bujdosó Zsombor), 4x100 m lány gyorsváltó (Gyurinovics Lili)

Hirdetések