Jenkei Dániel, 2022.08.27. | Kajak-kenu

Régóta nem látott eredményességgel zárta a szolnoki kajak-kenu országos bajnokságot vasasos szakosztályunk. A mieink elsősorban a csapathajókban remekeltek, és a különbző egységekben ötször is dobogóra állhattak. 

Maximálisan megfeleltek a várakozásoknak a szolnoki ob-n a Vasas-ARC-S Group kajakozói, sőt, túl is teljesítették azokat.

A mieink ugyanis egy arany, három ezüst és egy bronzéremmel zárták a viadalt, így bátran kijelenthetjük, hogy bár még messze az út vége, klubunk újra kezd tényezővé válni a sportágban.

A bajnoki cím Keresztes Kristóf Domonkos és Kirkov Valentin nevéhez fűződik, akik Kovács Márkkal és Apagyi Leventével diadalmaskodtak a Séra Miklós tiszteletére rendezett K4 200 méteres számban. Nem mellesleg pedig K2 200 méteren a Kirkov-Keresztes páros egy ezüstöt is bezsebelt.

Visszafelé haladva az időben, a csütörtöki nap ötszázas döntőiben is volt ok az örömre: Sólyom Dóra a fiatal Pólai Petrával bejött a második helyre K2 500-on, ami bizony meglepetés volt a javából. Dóri pedig egyéniben is elért ötszázon egy remek negyedik helyet, ezren pedig ötödik lett.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Ha már meglepetések, azt sem vártuk, hogy férfinégyesünk dobogóra kerül ötszázon, ehhez ugyanis olimpiai bajnokokat kellett maguk mögé utasítaniuk, de sikerült: a Keresztes Kristóf-Kovács Gergő-Kirkov Valentin-Kovács Márk négyes megszerezte a bronzot. Közülük az első három sportoló erősíti a Vasast.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

És hogy ezer méteren se maradjunk medál nélkül, arról a Kirkov Valentin, Kovács Gergő, Bükkösi Raymond, Keresztes Kristóf Domonkos négyes gondoskodott, a színvasasos egység ugyanis a második helyet szerezte meg K4 1000 méteren, szintén bivalyerős mezőnyben.

Az érmeseken túl meg kell említeni még a Tribol-fivéreket, Bertalant és Bencét, Ruzsicska Pétert és Istenes Mártont, akik szintén szép döntős és pontszerző eredményeket hoztak a Vasasnak.

 

Kassai Álmos, kajakozóink vezetőedzője így értékelt honlapunknak:

Ez az öt érem egy remek, talán mondhatni, hogy várakozásokon felüli teljesítmény, az pedig mutatja az erőnket és az összetartást, hogy elsősorban a csapathajókban tudtunk jól teljesíteni. Ami a konkrét eredményeket illeti, kétszázon nagy várakozásaink voltak, mindkét egységtől vártam az érmet, és ez be is jött. Négyesben hatalmasat meccseltek a győzelemért a srácok, de le a kalappal a második helyezett egység előtt is, akik nagyon jól felkészültek. Emellett párosban is sikerült Kristófnak és Valentinnak egy nagyon jó pályát mennie. Az ötszázas csapathajók olimpiai számok, így ott különösen nagy presztízsű verseny volt, és szinte mindenki elindult, aki számít magyar szinten. Örülök, hogy ebben a mezőnyben sikerült négyesben beérnünk a dobogóra, nagyon komoly neveket megelőzve. Sólyom Dóri pedig szintén nagyon szépen szerepelt ezen a távon, mind egyéniben, mind párosban. Az első nap ezer méteren a párosban nem sikerült a dobogó, egy hajszálon múlt, négyesben viszont úgy szereztünk ezüstérmet, hogy mögöttünk a friss Eb-harmadik egység háromnegyede végzett. Ez mindenképpen mutatja az eredmény rangját. 


A szezonnak pedig még koránt sincs vége, több világversenyen is szurkolhatunk a következő hetekben a vasasos fiatalokért, jövő héten Szántói-Szabó Tamás az U23-as vb-n indul  Szegeden, Giczy Zsófia tanítványa, a felnőtt ob-n is rajthoz álló Magyar Emma Lili a pozsonyi olimpiai reménységek versenyére készül, de lesznek sportolóink az egyetemi világbajnokságon is.

Masal Oku


Hirdetések