Jenkei Dániel, 2022.08.21. | Labdarúgás

Egyáltalán nem mutatott extrát, mégis elvitte a három pontot az Illovszky-stadionból a Honvéd.

OTP Bank Liga, 4. forduló
Vasas FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)


Illovszky Rudolf Stadion, 2966 néző

Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Kóbort Péter, Szert Balázs)

Vasas FC: Dombó - Szivacski, Otigba, Hidi, Silye - Berecz, Márkvárt (Géresi, 72.), Hinora (Szalai, 83.) - Szilágyi (Hidi M 72.), Holender (Cipf, 72.), Radó (Ihrig-F., 56.)
Vezetőedző: Kuttor Attila

Budapest Honvéd FC: Szappanos - Szabó (Doka, 52.), Prenga, Cirkovic, Tamás - Kocsis (Jonsson, 52.), Gomis (Mitrovic, 82.), Bocskay, Zsótér - Lukics (Traoré, 89.), Ennin
Vezetőedző: Thomas Courts

Gólszerző: Hidi (11.), ill. Ennin (34.), Lukics (61.)

Sárga lap: Gomis (45.), Bocskay (77.), Ennin (93.)


Ha már augusztus 20-án elmaradt a tűzijáték, a Honvéd-szurkolók gondoskodtak róla, hogy egy nappal később bepótolják, hiszen szinte az egész első félidőben pirotechnikai bemutató zajlott a szektorukban.

Eközben a pályán az első bomba Hidi nevéhez fűződött, akinek az életerős próbálkozását csak a gólvonal mögé tudta segíteni a vendégek kapusa a vizes talajon. Bő tíz perc után megvolt a Vasas-vezetés a rangadón! Nem is kellett ennél jobb alap a hangulathoz!

Bőven volt rá sansz, hogy az előny a fordulásig kitartson, hiszen nem volt komoly helyzete a Honvédnak, ám egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén, Dombó bizonytalankodását kihasználva Ennin egyenlített.

A második játékrész pedig nem  a mieinkről szólt, nem volt igazi átütőerő a csapatunkban, ráadásul Lukics egy jól eltalált lövéssel a vezetést - és mint később kiderült a győzelmet is -  megszerezte a Honvédnak.

Így aztán jókora hiányérzettel hagyhatta el a stadiont minden Vasas-szurkoló.

 

(borítókép: Vasas FC)


Hirdetések