Jenkei Dániel, 2022.08.17. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter és Gyurinovics Fanni is döntőt úszhatott a római kontinensviadalon.

Elsőként Szabó-Feltóthy Eszterért izgulhattunk Rómában a fő számában, 200 méteres hátúszásban, amelynek előfutamában teljesítette a célt, hiszen 2:10-en belüli idővel második magyarként jutott tovább.

Az középdöntőben sikerült tovább emelni a tétet, Eszter javított az idején, olyannyira, hogy másodikként jutott be a fináléba. A döntőben viszont nem jött össze a további előrelépés, így Dr. Egressy János tanítványa végül a negyedik helyen zárta az Eb-t. 

- Az Európa-bajnoki negyedik hely jól hangzik, de összességében nem vagyok teljesen elégedett. Azt hiszem, a középdöntős úszásom volt az igazi, az úgy nézett ki, ahogy fel kell épülnie egy kétszáz hátnak. A döntőben sajnos nem tudtam ugyanezt a stabil formát tartani, és igazából emiatt van bennem némi csalódottság, de ez az egész évem pont olyan hektikus és sok összetevős volt, mint maga az Európa-bajnoki szereplés. Mindenesetre továbbra is türelmes vagyok, tudom, hogy még van hova fejlődni, és biztos, hogy egyszer nekem is jól jön majd ki a lépés.

 


fotó + borítókép: MÚSZ

 

Másik vasasos úszónk, Gyurinovics Fanni visszalépett a 100 gyors egyénitől, és az előzetes terveknek megfelelően a váltókra helyezte a hangsúlyt: a női 4x100-as gyorsstafétával simán be is jutottak a döntőbe, ahol végül az ötödik helyen végzett a magyar egység.

A 4x100-as mix gyorsváltó pedig végül a hetedik lett, igaz itt Fanni végül a fináléban nem, csak az előfutamban kapott lehetőséget. Lőrinczi György tanítványa arról is beszélt, milyen változás jön a karrierjében hamarosan.

- A felkészülést jónak éreztem, kint Rómában viszont hátráltatott egy kisebb betegség, de összességében úgy gondolom, tudtam segíteni a váltóknak az úszásaimmal. Elsősorban a 4x100-as női gyorsváltóval bíztunk éremben, de utólag ez túlzott optimizmusnak bizonyult. Egyrészt mi sem tudtunk olyan formát mutatni, mint a vb-n, másrészt az ellenfelek is erősebbek voltak, így nem volt reális esély a dobogóra. A mixváltóban kicsit sajnálom, hogy nem lehettem ott a döntőben, szerintem tudtam volna egy jót úszni, de el tudtam fogadni a döntést, hiszen sok szempontot kell vizsgálni. Sok pihenőm nem lesz, a tervek szerint egy hét múlva már utazom ki USA-ba, egy új fejezet kezdődik az életemben, a Virgina Tech Egyetem hallgatója leszek, és kint folytatom az úszást.

 


Hirdetések