Jenkei Dániel, 2022.08.16. | Birkózás

Nagyszabású nemzetközi verseny a Sterbinszky-csarnokban, majd rekordlétszámú edzőtábor Szavason, mindez a Vasas SC birkózó szakosztályának szervezésében.

Immár hagyomány a Vasas birkózók által életre hívott nemzetközi verseny és edzőtábor. 

Előbbire idén a Sterbinszky-csarnokban került sor, impozáns körülmények között, összesen tizenhárom nemzet részvételével, két korosztályban (2005-2007 és 2008-2010).

A viadal, amely elsősorban a felkészülésről és a tapasztalatszerzésről szólt, remek meccseket hozott, több kiváló döntős vasasos szerepléssel. A mieink értékes nemzetközi skalpokat is gyűjtöttek. 

A verseny mezőnyének nagy része pedig ezután közösen leutazott Szarvasra, hiszen a helyi klubbal évek óta remek viszonyt ápolnak birkózóink, és itt került sor a közel 200 fővel megrendezett nemzetközi edzőtáborra.

- Komoly szervezést igényelt mind a verseny, mind az edzőtábor, közel fél éve dolgozunk ezen. A vasasos kollégák mellett a szarvasi helyszín kapcsán nagy segítségünkre volt Sükösd Attila, az ottani birkózóegyesület részéről, aki mindent elintézett nekünk ott helyben. Mondhatom, hogy ezek az események lassan már hagyománnyá növik ki magukat, terjed a hírük, így egyre több ország képviselői jelentkeznek be. Idén amerikai, német, osztrák, lengyel, szlovák, ukrán, finn, észt, francia, moldáv, román és macedón birkózókat is fogadtunk. Mondanom sem kell, hogy mekkora szakmai értékkel bír, hogy a tehetségek megismerhetnek különböző stílusokat és változatos ellenfelekkel birkózhatnak – foglalta össze nekünk az értékes programokat Wöller Gergő, az esemény egyik vasasos főszervezője.


Az edzőtáborban egyébként rekreációs elemek is helyet kaptak, így aztán a résztvevők belekóstolhattak például a vízibirkózásba is a strandon.

 


 

 


Hirdetések