B.V., 2022.08.16. | Jégkorong

Készen áll az ősszel startoló új szezonra klubunk jégkorongszakosztálya. Székely-Mádai László szakmai igazgatót kérdeztük.

- Hogyan készülnek csapataink az új szezonra? Mi az idei felkészülés menetrendje?

A korábban összeállított terv szerint haladunk. Minden korosztályunk edzésbe állt, zajlanak az edzőtáborok, és lejátszottuk az első felkészülési mérkőzéseket is.

- Milyen felújítások, fejlesztések történtek a Vasas Jégcentrumban? Illetve azok hogyan segítik a klub utánpótlásának munkáját?

Több öltözőt is felújítottak, az edzőpályán megújultak a cserepadok és kicserélték a világítást. A jelenlegi fejlesztések a korábban megkezdettek folytatásai és hamarosan következhet az újabb ütem, amelynek keretein belül négy új öltöző jön majd létre a jelenlegi szárítók helyén. Emellett sikerült beszereznünk olyan eszközöket, amelyek hatékonyabbá és mérhetőbbé teszik az elvégzett munkát. Soltó Csabának és Gergely Zsombornak köszönhetően le tudtunk rakni huszonnégy négyzetméter Glice szintetikus jégfelületet is a lőpadoknál, így a korábbi lőpadon két állás korcsolyával is használható.

 

 

- Milyen változások történtek az idén az edzői stábban?

A stáb alapvető szerkezete nem változott, ugyanakkor néhány kolléga a tavalyi stábból már nem dolgozik velünk, az ő helyükre új edzők érkeztek. Szász Renátó és Surányi Kristóf a legkisebbeknél segédkezik, Virág Tamás az U12-U14-es stábhoz csatlakozott, Majoros Dani pedig a kapusképzésbe kapcsolódott be.

- Milyen célokkal vág neki a szakosztály a 2022/23-as bajnoki évadnak?

Az elsődleges célunk játékosaink további fejlesztése egyéni szinten. Ezt minél hatékonyabban tesszük meg, annál sikeresebbek lesznek majd korosztályos csapataink. A helyezések tekintetében számszerűleg jósolni nem mernék, de az biztos, hogy minden mérkőzésen győzelmi szándékkal fogunk jégre lépni!


Hirdetések