B.V., 2022.08.12. | Úszás

Az elmúlt hetekben rendezték a korosztályos úszó magyar bajnokságokat: a cápa, a gyermek és a serdülő korosztály viadaláról edzőnket, Kunics Rékát kérdeztük.

A múlt heti serdülőviadallal a korosztályos úszó magyar bajnokságok végére ért a hazai utánpótlás. Valamennyi viadalon képviseltette magát a Vasas SC szakosztálya is. A gyermek és serdülőbajnokságon ráadásul döntős helyezéseket is felmutattak versenyzőink: az idősebbek között Begnigni Márk ötödik, Benyó Júlia a nyolcadik lett, míg a fiatalabbak között Gidófalvy Angéla végzett hatodikként.

 

A Vasas-versenyzők döntős helyezései a korosztályos magyar bajnokságokon:
Gyermek ob
6. Gidófalvy Angéla – 200 m hát (edző: Kunics Réka)
Serdülő ob
5. Begnigni Márk – 50 m gyors (edző: Lőrinczi György)
8. Benyó Júlia – 200 m mell (edző: Galamb Szimonetta)

 


A három vasasos döntős egyike, Gidófalvy Angéla, valamint edzője, Kunics Réka

 

Így értékelte saját versenyzői elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét klubunk edzője, Kunics Réka:

- A szegedi cápa magyar bajnokságon, Benyó Dorottya indult, mindkét számában szép egyéni csúcsokat úszott. Majd a hódmezővásárhelyi gyermek ob-n is mindenki megjavította az egyéni legjobbjait, Gidófalvy Angéla ráadásul, miután 100 m háton lecsúszott a döntőről, 200-on tizenhárom másodperces egyéni rekorddal már bekerült a fináléba. Végül a serdülők mezőnyében is helyt álltak fiataljaink, voltak apróbb hibák, azokból tanulunk, de Debrecenben is a pozitívumok voltak többségben. Külön öröm, hogy a többi vasasos csoporttal kiegészülve a váltóversenyekben is részt vehettünk. A pihenő után szeptemberben állunk vissza a munkába, alapozással kezdünk, a szezonunka a decemberi cikluszáró viadallal ér véget.


Hirdetések