B.V., 2022.08.07. | Kézilabda

Ezen a héten a Mátraházi Edzőtáborban folytatta felkészülését a 2022/23-as NB I/B-s évadra női kézilabdacsapatunk, amely szombaton lejátszotta első felkészülési meccsét is az egri Eszterházy SC ellen.

Hétfőtől vasárnapig – már hagyományos módon – a kifogástalan körülményeket biztosító Mátraházi Edzőtáborban készültek a lányok. A csapatépítés láthatóan jól halad, Penszki Gergely vezetőedzőt arról kérdeztük, min volt a fókusz az elmúlt napokban.

– Az edzőtábor két jelszava a bizalom és a büszkeség. Olyan bizalmat szeretnénk kiépíteni a csapat játékosai és a stáb között, hogy higgyünk egymásban és az elvégzett munkában. És persze abban, hogy mindezzel eredményt lehet elérni. Emellett nap mint nap ellentmondást nem tűrő büszkeséggel kell harcolnunk a csapatért és a klubért. Úgy gondolom, ezek a tényezők hozhatják meg az együttes eredményességét.

 

 

A tréner kitért a felkészülési program hátralévő részére, amely természetesen edzőmérkőzéseket is tartogat majd.

– Az előző idényben megtapasztalt tempót mindenképpen tartani szeretnénk, abból nem akarunk engedni. Természetesen láttuk, milyen hiányosságaink vannak, azokon javítani akarunk, ez az egész felkészülési időszak célja mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken.

 

 

Az első edzőmeccsen szombaton túl is estek a mieink, az NB I/B-s rivális Eszterházy SC volt az ellenfél. Sajátos gyakorlásként, egy más jellegű terhelésként fogták fel ezt a kétszer harminc percet, amit egyórás kondiedzés előzött meg. Az összecsapást végül három góllal az egriek nyerték meg.

 

Felkészülési mérkőzés, Mátraháza
Vasas SC–Eszterházy SC 33–36 (15–18)
Vasas SC: Kurucz, Zsigmond (kapusok), Szilovics 9, Györfi 7, Pénzes 4, Gaschler 2, Domokos 2, Imrei 2, Nagy Zs. 2, Sárkány 2, Bánhidi 1, Lengyel 1, Speth 1, Böhm, Dombi, Oláh K.

 

A következő felkészülési mérkőzését augusztus 12-én 16 órától játssza a csapat az NB I-es MTK Budapest ellen.


Hirdetések