B.V., 2022.07.19. | Úszás

A szegedi magyar bajnokságon folytatta remek szezonját klubunk 18 éves versenyzője, Szimcsák Mira, aki az egész mezőny legjobb idejét teljesítette, ám a sajátos szabályok miatt csak a juniorok között kaphatott aranyérmet.

A piombinói felnőtt Európa-kupa viadalon aranyérmet nyert, a setubali utánpótlás Eb-ről csapatarannyal és egyéni ezüsttel tért haza, a hétvégén pedig a szegedi Maty-éren rendezett nyílt vízi országos bajnokságon remekelt klubunk 18 esztendős versenyzője, Szimcsák Mira.

A 10 kilométeres versenyben együtt úsztak a felnőttek és a juniorok, Mira az első hármasban kezdte meg a hajrát Fábián Bettinával és Mihályvári-Farkas Viktóriával, ami olyannyira jól sikerült, hogy ő érintette meg elsőként a panelt. Az olimpiai negyedik helyezett Olasz Annát is megelőzte ígéretünk, de a furcsa szabály miatt így is csak juniorok között kaphatott aranyérmet, a felnőtt győztes a szegedi klasszis lett.

Mira így értékelte a remekül sikerült versenyt honlapunknak:

- Nagyon jó verseny volt, meglepően jól ment az úszás, az edzések alapján nem számítottam erre az eredményre, ahogyan arra sem, hogy a végén le tudom hajrázni mindkét lányt. Sosem nyertem ezelőtt felnőtt magyar bajnokságot, ugye hivatalosan most sem, de ettől függetlenül fontos visszajelzés számomra, hogy elsőként értem célba. Az ob után erre a hétre pihenőt kaptam, aztán a jövő héttől megyünk Balatonalmádiba edzőtáborba, ahol Olasz Annáékkal fogok úszni, majd az augusztus végén, még a szeptemberi junior-vb előtt újabb összetartás vár rám

 


Szimcsák Mira (középen) a felnőtteket is legyőzte a szegedi Maty-éren Forrás: MÚSZ
 


Hirdetések