Jenkei Dániel, 2022.07.15. | Vívás

Katona Renátáért, Szilágyi Áronért, Nagy Dávidért és Koch Mátéért biztosan izgulhatunk az év fő versenyén Egyiptomban.

A kardcsapat remeklését leszámítva kevésbé fényesre sikerült antalyai Európa-bajnokság után elsősorban azzal vigasztalódhattak válogatott sportolóink, hogy az csak egyfajta bemelegítés volt, és néhány hét múlva jön az év fő versenye, a kairói világbajnokság, amelyre mindenki időzítette a formát.

Nos, a viadal ideje elérkezett…

Ami a vasasos versenyzőket illeti, július 18-án, hétfőn férfi kard egyéniben pástra lép Szilágyi Áron, és bizony az egyéni vb-arany a kevés olyan cím közé tartozik, amelyet háromszoros olimpiai bajnok klasszisunk még nem gyűjtött be pályafutása során.

Biztosak lehetünk benne, hogy most is megpróbálja, a felkészülés pedig elmondása szerint jól sikerült, így lehet ok a bizakodásra. Ráadásul Áron egy különleges buzdító videót is kapott a verseny előtt.
 


Az első vasasos színre lépő egyébként nem Áron lesz, hiszen a Vasas Tehetségek rovatban a héten bemutatott Nagy Dávid szombaton már selejtezik férfi párbajtőrben, remélhetőleg sikerrel, és akkor július 19-én kedden az alapból főtáblás Koch Mátéval együtt szurkolhatunk nekik a minél jobb helyezésekért.

Női kard egyéniben, ahol Katona Renáta révén leszünk érdekeltek, július 17-én vasárnap lesz a selejtező, július 20-án szerdán pedig a főtáblás küzdelmek.

Ami pedig a csapatversenyeket illeti, az éremesélyes férfi kardcsapatért - természetesen Szilágyi Áronnal a soraiban - július 21-én izgulhatunk.

A Nagy Dáviddal és Koch Mátéval versenyző férfi párbajtőrözőkért egy napra rá, július 22-én, míg Katona Renátáék a vb zárónapján, július 23-án, szombaton döntik el a végső helyezéseket a női kardcsapattal.

Tartalékot is adunk a magyar csapatba, Kardos Edina a női párbajtörőzőknél áll készen a beugrásra.

 

(borítókép: hunfencing)

 


Hirdetések