B.V., 2022.07.13. | Kézilabda

Az elmúlt hetekben tartották a strandkézilabda-világversenyeket, amelyeken rendre volt vasasos érdekeltség: a legnagyobb eredményt, Európa-bajnoki aranyérmet az U16-os válogatott érte el, a soraiban Czifrik Sárával és Virággal.

A nyári strandkézilabda-világversenyek sora a Krétán rendezett U18-as világbajnoksággal indult, amelyen kitűnően szerepelt a serdülőcsapatunk játékosát, Czifrik Virágot is a soraiban tudó magyar válogatott. A legjobb négyig hibátlanul meneteltek a mieink, az utolsó két meccs viszont nem sikerült, így akkor még elmaradt az érem.

Néhány nappal később ugyanott tartották a felnőtt-világbajnokságot, amelyen klubunkból Speth Evelin volt érdekelt. Az elrontott csoportkör után kihozta a maximumot a tornából a válogatott, és végül a kilencedik helyen zárt.

Az igazán kiugró sikerek a múlt heti, prágai tornákon jöttek. Az U16-os Európa-bajnokságon szereplő együttesnek Virág mellett ezúttal testvére, Czifrik Sára is tagja volt, valamint a görögországi viadalhoz hasonlóan ismét a szakmai stábot erősítette erőnléti edzőnk, illetve masszőrünk, Varga Dénes.

A lányok mondhatni átrobogtak a mezőnyön, valamennyi mérkőzésüket játszmaveszteség nélkül nyerték, beleértve a spanyolok elleni döntőt is, így megnyerték az Eb-t.

 

 

Ott volt Csehországban az Európa-bajnoki kvalifikációs tornán részt vevő felnőttegyüttesben az első csapatunkba nyáron felkerülő Böhm Nikolett is. A nagyok szintén százszázalékos teljesítménnyel zártak, a fináléban a lengyeleket múlták felül 2:1-re.


Hirdetések