Gy. Szabó Csilla, 2022.07.10. | Tenisz

A Szuper Liga ötödik helyét szerezte meg vasárnap délután a UNIK SE Állványmester Kft.-Vasas SC férfi együttese. A legfelsőbb osztályban közös csapattal bemutatkozó együttes célja a bentmaradás volt, amelyet alaposan túlteljesítettek fiataljaink.

A férfi csapatbajnokság legfelsőbb osztályában szereplés joga elsősorban azért volt fontos szakosztályunk számára, mert az utóbbi évek szakmai munkájának köszönhetően felnőtt egy olyan 15-18 év közötti fiú generáció, amelynek megtartásához magas színvonalú hazai kihívásokra is szükség van. A hazai rendszerben azonban legalább három év kellett volna ahhoz, hogy ezek a fiatalok kiharcolják a feljutást, ezért jött a legfelsőbb osztályba tavaly felkerült Unik SE-vel való fúzió ötlete.

„Alapvetően két fontos célunk volt, az egyik a játéklehetőség biztosítása, a másik pedig a bentmaradás – értékelte az egyhetes sorozatot Bocskay József, a Vasas SC teniszszakosztályának vezetője. – Mindkettőt teljesítettük, sőt, túl is teljesítettük az ötödik helyezéssel. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a másod- és harmadosztályú csapatbajnokságban is van egy-egy együttesünk, mindkettő az első helyen áll a tavaszi idény után. Az ősziben is hasonlóképpen kell folytatnunk és akkor lehetőségünk lesz arra, hogy feljebb léphessenek, s a legjobb három osztályban egyaránt lesz férfi gárdánk. Valamennyi játékosunk nagyszerű teljesítményt nyújtott, gratulálok nekik.”

A közös csapat elsőszámú játékosa a Vasas 18 éves teniszezője, Boros Attila volt, aki tavaly nagyszerűen zárta a junior éveket, idén pedig már a felnőttek között kell helytállnia. Utóbbihoz azonban olyan hazai megméretésekre van leginkább szüksége, mint amilyen az egyhetes Szuper Liga-sorozat volt, amely során öt mérkőzést játszhatott a hazai legjobb együttesek, legjobb teniszezője ellen. Hármat pedig meg is nyert közülük.


Boros Attila nagyszerűen játszott az MTK-s Piros Zsombor ellen Fotó: MTSZ/Trenka Attila

„Nagyon hasznos volt számomra a részvétel, élveztem minden pillanatát. Természetesen a Piros Zsombor elleni első találkozó volt a legérdekesebb, hiszen a világranglistán jelenleg ő a második legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar játékos, én pedig három szettes meccsre kényszerítettem. Az elején mindketten rosszul kezdtünk, én az idegesség miatt. Nagy volt bennem a feszültség, ráadásul három hétig kemény pályán játszottam előtte, így kicsit furcsa volt a salak. Összességében az a legnagyobb tanulsága a találkozónak, hogy nem szabad elizgulnom a fontos pillanatokat, el kell hinnem, hogy ki tudom használni a kínálkozó lehetőséget. Sajnálom, hogy nem tudtam meglepetést okozni, pedig annyira közel voltam hozzá. Sok ilyen mérkőzésre lenne szükségem a jövőben. Madarász Gergely ellen általában szeretek játszani, ám most nagyon felszívta magát és különösen stabilan játszott, láthatóan le akart győzni. A folytatásban viszont mindhárom meccsemet megnyertem, ezek közül különösen a Borsos Gábor ellenire vagyok a legbüszkébb, hiszen egy korábbi Davis Kupa-játékost győztem le” – összegezte a férfi Szuper Ligában szerzett tapasztalatait Boros Attila, akinek óriási szerepe volt a csapat három győzelmében, s ezzel az ötödik hely kiharcolásában.

Férfi Szuper Liga. A csoport: MTK Budapest – Unik SE Állványmester Kft-Vasas SC 5-2; Unik SE-Állványmester Kft-Vasas SC – Diego SC 2-5; Budaörsi SC – Unik SE-Állványmester kft.-Vasas SC 2-5.
Az 5.-8. helyért: Halasi TC-Bebto Team – Unik SE Állványmester kft.-Vasas SC 1-6; Unik SE-Állványmester kft.-Vasas SC – Siófoki Spartacus SE-Bregyó TE 5-2.


Hirdetések