B.V., 2022.07.05. | Kézilabda

Három korosztályos Eb-siker után a vasárnap véget ért celjei U20-as női világbajnokságon ezüstérmet nyert a magyar válogatott, amelyben két távozó játékosunk, Faragó Luca és Kajdon Blanka mellett kapusunk, Zsigmond Panna is szerepelt. Őt kérdeztük.

Az elmúlt szűk két hétben a szlovéniai U20-as női kézilabda-világbajnokságon szerepelt a magyar válogatott, benne kapusunk Zsigmond Panna, valamint két nyáron távozó játékosunk, Faragó Luca és Kajdon Blanka. A csapat a torna első felében magabiztosan menetelt, majd a negyeddöntőben a dánokat, az elődöntőben pedig a svédeket győzte le. Az utolsó lépést, a norvégok ellen nem sikerült megtenni, a kiélezett fináléban 31–29-es vereség lett a vége.  

„Magabiztosak voltunk, hogy megnyerjük a tornát, meg szerintem az egész ország úgy gondolta, világbajnokként fogunk hazatérni – kezdte honlapunknak Zsigmond Panna. – Még kicsit fáj, hogy ezüst lett belőle, de tudjuk, érmet nyerni mindig nagy dolog. A csoportkörben nem igazán volt kemény meccsünk, ezért vártuk, hogy a negyeddöntőtől az erősebb csapatok ellen valóban próbára legyünk téve. Sajnálom, hogy a norvégok ellen nem a mi akaratunk érvényesült: átlövésekre akartuk kényszeríteni őket, de nem voltak megállító faultok, így lerohantak minket, és szinte csak betörésből kaptuk a gólokat. Illetve a harminc, közösen lejátszottunk tétmérkőzésünk közül ezen az egyen nem éreztem azt, hogy igazi csapatként működnénk.”

 


Zsigmond Panna azt mondja, fontos helyet foglal el a szívében az összes megnyert érem, de ez elmaradt vb-arany miatt van hiányérzete Forrás: IHF

 

A harminc meccsen aratott huszonkilenc siker, illetve három Eb-arany és egy vb-ezüst az elveszített döntővel együtt is elképesztő teljesítmény. Hasonlóra magyar korosztályos válogatott korábban nem volt képes.

„Nagyon fontos helyet foglal el a szívemben az összes érem, de lesz hiányérzetem az elmaradt vb-arany miatt, amit ráadásul a már második otthonunknak számító Celjéből hozhattunk volna haza. Biztosan boldogan fogok visszaemlékezni erre az időszakra, ebben a csapatban nagyon szerettük egymást. Igaz, hogy havonta csak egyszer találkoztunk, mégis olyan volt, mintha az egész évet együtt töltöttük volna.”

Panna a világbajnokság végeztével hamarosan visszatér a Fáy utcába, ahol az ősztől ismét fontos célokért küzdhet.

„Július tizennyolcadikán kezdjük a felkészülést, előtte kicsit el tudok menni nyaralni, de utána a Vasassal az lesz az első számú cél, hogy bajnokságot nyerjünk, és visszajussunk az NB I-be.


Hirdetések