Jenkei Dániel, 2022.06.22. | Vívás

A remekül vívó Katona Renáta a női kardcsapattal negyedik, míg Koch Máté és Nagy Dávid a férfi párbajtőrözőkkel hetedik lett az antalyai Európa-bajnokság zárónapján.

Remekül vívott a vasasos Katona Renáta az antalyai Európa-bajnokság zárónapján, amikor is a női kardcsapatok versenyét rendezték. 

A magyar négyes (Pusztai Liza, Szűcs Luca, Battai Sugár, Katona Renáta) a negyeddöntőben a spanyolokat verte egy fontos mérkőzésen, és Reni már itt is biztató mérleggel zárt.

Ezt követte az olaszok elleni elődöntő, amelyet Battiston ellen egy igazán sokkoló 5-0-al kezdett Dr. Boros György tanítványa, aki a továbbiakban is vezére volt a magyar csapatnak és végül plusz nyolccal zárt. Összességében azonban nem sikerült győzni, így a mieinkre a bronzcsata várt az ukránok ellen.

Az éremért nagy előnybe került a magyar csapat, de aztán jöttek a hullámzások, végül pedig a rutinos Kharlan kivívta a győzelmet és így az érmet az ellenfélnek.

A negyedik hely így is szép teljesítmény a magyar csapattól, Katona Renáta teljesítménye pedig ezen belül is megsüvegelendő. Ő így értékelt nekünk:

- Két igazán fiatal lány is van a csapatunkban, akik még csak most szokják ezt a légkört, szerintem ennek tudatában nagyon elégedettek lehetünk ezzel a negyedik hellyel, ami biztató a világbajnokság szempontjából is. Fontos volt a spanyolok elleni asszó, azt jó, hogy megnyertük. Az olaszokat pedig jól ismerjük, mindig ki-ki meccseket vívunk ellenük, talán most a rutin kicsit őket segítette, ezért billent feléjük a mérleg, utána pedig az ukránok is jobbak voltak nálunk. Ami a teljesítményemet illeti, örülök neki, hogy jól ment a vívás. Az olasz lányt, aki ellen öt-nullal kezdtem, jól ismerem, ellene mindig hatékony vagyok, talán tartott is kicsit tőlem. Próbáltam végig koncentrált lenni, ezért is nem örültem sokszor látványosan a tusok után, mert igyekeztem spórolni az energiával.

 


 


Kevésbé sikerült jól a nap a másik magyar és vasasos érintettségű versenyszámban, hiszen a két vasasossal felálló, Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Siklósi Gergely összeállítású magyar párbajtőr-négyes a nyolc között kikapott a dánoktól, majd az első helyosztón ukránoktól, és végül a lengyelek elleni sikert követően hetedik helyen végzett.

 

 

(fotók: FIE)


Hirdetések