Jenkei Dániel, 2022.06.10. | Vízilabda

Gólerős és komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező orosz balkezessel erősít az A-Híd VasasPlaket. A 28 éves Ivan Nagajev a Bajnokok Ligája idei végjátékában is szereplő Hannovertől érkezik hozzánk, és 2024-ig szóló szerződést írt alá klubunkkal. Most pedig az első vasasos interjúja következik.

- Kérlek, nagyvonalakban foglald össze, hogyan alakult idáig a karriered.
Odesszában kezdtem el pólózni, majd Oroszországban voltam a Sturm, a Kazany és a Dinamo Moszkva játékosa, és közben a válogatottba is bekerültem. Az elmúlt három évet pedig légiósként Hannoverben töltöttem.


- Ahogy figyeltük, igazi húzóembere, gólfelelőse lettél a német csapatnak, és nagyon szép eredményeket értetek el.
Tényleg nagyon jól sikerült a hannoveri időszak. Az utolsó két évben különösen sikeresek tudtunk lenni, a klub történetének legjobb eredményeit értük el. A mögöttünk hagyott szezonban például megnyertük a német kupát és a bajnokságot, Belgrádban pedig a hatodik helyen zártunk a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében. Egyébként BL-tapasztalatom nemcsak a Hannoverrel van, hanem korábban a Dinamóval is játszottam sokat ebben a sorozatban.


- Meglepett, hogy a Vasas megkeresett?
Nem is meglepettségről beszélnék, hanem arról, hogy már önmagában hatalmas dolog számomra, hogy Magyarországról felfigyeltek rám, és a jelenlegi egyik legerősebb klubtól kaptam egy ajánlatot. Pontosan ismerem a Vasas fényes múltját, ahogy azt is, hogy az elmúlt évek nem alakultak a legjobban náluk, most viszont újra felépülőben van valami. Innentől kezdve azért fogok én is mindent beleadni, hogy visszakerüljünk a legmagasabb szintre.


- Mik a fő céljaid?
Mindig keresem a fejlődési lehetőséget. Azért mondtam igent a Vasasnak, mert nemcsak úgy vízilabdázni szeretnék a következő években, hanem címeket akarok nyerni. És az sem mellékes, hogy a világ legerősebb bajnoksága a magyar, ahol nem igazán vannak előre lefutott meccsek.

 


- Szlobodan Nikics vezetőedző személye is fontos volt?
Naná, az edző mindig fontos! Nikics játékosként elképesztő volt, mindent megnyert, amit lehetett. Azt kívánom neki és immár magamnak is, hogy edzőként is legyen hasonlóan sikeres. Mindig jó olyan típusú emberekkel együtt dolgozni, akik tudják, hogyan kell nyerni. Várom a közös munkát, biztos vagyok benne, hogy egy jó közösségbe kerülök majd.


- Mennyire ismered a leendő csapattársakat?
Képben vagyok, követem a vízilabdát, nézem a meccseket, és már elég régóta benne vagyok a nemzetközi vérkeringésben is, így látásból szinte mindenkivel ismerjük egymást. Szava Randjelovics az, akivel kicsit több kapcsolatom is volt már, vele sokszor beszélgettünk korábban, és természetesen az ő véleményét is megkérdeztem, mielőtt aláírtam a Vasashoz. Biztosított arról, hogy jó helyre fogok kerülni. A Vasas-játékosokon kívül természetesen jól ismerem Daniil Merkulovot, a Ferencváros orosz légiósát is, akivel a válogatottban játszottunk együtt.


- A szakmai szempontok mellett gondolom, hogy a magánéleti vonatkozás is fontos volt a klubválasztásnál, hiszen háromgyermekes édesapaként érkezel Budapestre. Mit tudsz a városról?
Meg sem tudom számolni, hányszor voltam már Budapesten. Játszottam itt világ és Európa-bajnokságon, na meg rengetegszer a BL-ben is. Egy igazi gyönyörű világváros, rengeteg lehetőséggel, biztos vagyok benne, hogy mi is megtaláljuk a számításainkat a családdal. Nyilván az eleje nem lesz könnyű, a lányaim németül is beszélnek az orosz mellett, így az iskolaválasztásnál ezt kell majd például figyelembe venni. Egyébként pedig hosszabb távon én is szeretnék megtanulni magyarul. Új és hatalmas kaland lesz ez mindannyiunk számára, de nagyon várjuk már!

 

(fotó forrása: Waspo Hannover)


Hirdetések