Jenkei Dániel, 2022.06.09. | Röplabda

Az U21-es korosztály országos döntőjével zárult a röplabda-utánpótlásunk idei szezonja, Halász Márta fiatal, sérülésekkel sújtott csapata szépen helytállt a fináléban.

Az U21-es korosztályban rendezték az utolsó bajnoki döntőt a szezonban Újpesten, amelyre a Vasas SC az U19-es csapatával a kvalifikált.

A mieink a B-csoport második helyén végeztek a döntőben, a keresztjátékban pedig a BRSE következett, akik legyőzték Halász Márta együttesét. Ráadásul Kömpf Gréta súlyos térdsérülést szenvedett a meccsen, neki innen is jobbulást kívánunk!

A végén így az ötödik helyért küzdhettek meg a vasasos lányok a MÁV Előre csapatával, és egy igencsak fordulatos meccsen, hatalmasat küzdve meg is szerezték a győzelmet.


Halász Márta vezetőedző így értékelt honlapunknak:
- Nehéz szakmailag értékelni ezt a döntőt, nem csak azért, mert nagyon fiatal csapattal vettünk részt rajta, hanem azért is, mert betegségek és sorozatos sérülések miatt a végére szinte teljesen elfogytunk. Úgy tűnt, az utolsó meccsen a MÁV Előre ellen sem fog összejönni a siker, de a harmadik szettben az ellenfél 24-19-es vezetésénél valami megváltozott. Én is próbáltam levenni a lányokról a terhet, bátorítottam őket, hogy húzzák meg a váratlant, és ez működött. Onnantól kezdve gyakorlatilag örömjátékkal sikerült behúzni a meccset, úgy, hogy mindenki remekül élt a lehetőséggel. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy ilyen nehéz helyzetben ennyire jól helytálltak. Mondtam is nekik, hogy nagyon szép az U19-es ezüstérmünk, de amit itt az U21-ben láttam tőlük, az volt a küzdelem igazi diadala.

Az U21-es országos döntő végeredménye
1. MTK
2. UTE
3. BRSE
4. Gödöllő
5. Vasas
6. MÁV Előre
 

(borítókép: MRSZ)


Hirdetések