Jenkei Dániel, 2022.06.08. | Klub

81 éves korában elhunyt klubunk örökös tagja, az egykori világbajnok kézilabdázó, aki játékosként és edzőként is kötődött a Vasashoz.

Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna 1965-ben tagja volt a Dortmundban világbajnoki címet nyerő magyar női kézilabda-válogatottnak. 

Négy évre rá került a Vasashoz, ahol pályafutása utolsó éveit töltötte, így része volt a későbbi piros-kék aranykorszak alapjainak letételében. Utána pedig másfél évtizednyi nevelőmunkával gazdagította szakosztályunkat.

- Amikor hatvankilencben, már levezetésként a Fáy utcába igazoltam, akkor kezdett a csapat feljönni, addig a Szpari volt az egyeduralkodó. A világbajnok együttesből Gurics Erzsi és Markovits Márti is velem jöttek, Babos Ágnes pedig akkor már Angyalföldön játszott. Két év múlva azonban kopogtatott az új generáció, én pedig családot szerettem volna alapítani. Átadtam a helyemet a fiataloknak.1970-ben visszavonultam, utána pedig egyből edző lettem a klubnál. A legkisebbekkel kezdtem el foglalkozni, az 1962-es születésűekkel, ami ma már kicsit viccesen hangzik. Tizenöt évig dolgoztam a Vasasban edzőként, gyakorlatilag végigjártam a szamárlétrát, eljutottam az ifi csapatig, ami akkor a legidősebb korosztálynak számított. Felnőttekkel sosem akartam foglalkozni, nekem a nevelés a lételemem. A mai napig az a legnagyobb elismerés számomra, ha odajön hozzám egy volt tanítványom, a nyakamba ugrik, és azt mondja: „köszönöm Zsuzsa néni, hogy embert nevelt belőle". Az ilyen dolgokat senki nem veheti el tőlem... – mesélt nekünk korábban vasasos élményeiről Csenki Györgyné.

Csenki Györgyné, a Vasas SC örökös tagja rövid, súlyos betegség után hunyt el életének 82. évében.

Nyugodjon békében, részvétünket kívánjuk a családnak!


Hirdetések