B.V., 2022.05.23. | Kézilabda

A múlt héten utolsó mérkőzéseiket is lejátszották korosztályos csapataink a bajnoki évadban. Az ifjúságaik a tizedik, a serdülők pedig a hetedik helyen zártak az első osztály Keleti csoportjában.

Ifjúsági I. osztály, Keleti csoport:
Békéscsabai ENKSE–Antenna Hungária Vasas SC 37–25
Antenna Hungária Vasas SC–DVSC SCHAEFFLER 24–26
Csepel DSE–Antenna Hungária Vasas SC 26–28  
A bajnokság végeredménye: 1. FTC 52 pont, 2. DVSC SCHAEFFLER 46, 3. DKA Vác 42… …9. Hajdúnánás SK 18 (679–791), 10. Antenna Hungária Vasas SC 18 (730 – 852), 11. Kecskeméti NKSE 15…

Az NB II Észak csoportjában is szereplő ifjúsági együttesünk pontazonossággal végzett a Hajdúnánással, ám a jobb egymás elleni mérlege miatt riválisunk végzett előrébb. A lányok az utolsó három fordulóban egyszer nyertek, kétszer pedig vereséget szenvedtek.

Az Antenna Hungária Vasas SC vezetőedzője, Géber Zsolt így értékelte a szezont: „Az év elején elégedett lettem volna ezzel az eredménnyel, de a szezon közben több nyerhető mérkőzésünk is elment. Akadtak olyan tényezők – elsősorban a sérülésekre gondolok –, amelyek miatt nem tudtunk jobban szerepelni. Megmutatta a bajnokság azt is, hogy elsősorban a védekezés hatékonyságában és a kapusteljesítményben kell előre lépnünk.  Az NB II-es bajnokság is nagy kihívás volt a gyerekeknek, a fejlődésüket mindenképp szolgálta. Kiemelném, hogy a tavaszi szezonban a BVSC, a Göd és a Dorog ellen is kifejezetten jó mérkőzést játszottunk, az utóbbit le is győztük. Az utolsó három találkozót pedig az NB I-es játékosok segítségével nyertük meg. Az ősztől jönnek fel többen a serdülőcsapatból, őket ötvözve a régiekkel szerintem eredményesebben szerepelhetünk.”


Serdülő I. osztály, Keleti csoport
Békéscsabai ENKSE-Vasas SC 23–23
Vasas SC–DVSC SCHAFFLER 27–31  
Csepel DSE–Vasas SC 33–40
A bajnokság végeredménye: 1. FTC 52 pont, 2. DVSC SCHAEFFLER 47, 3. Váci NKSE 39… …6. Békéscsabai ENKSE 23, 7. Vasas SC 22, 8. MTK Budapest 20…

A serdülők remek tavaszi idényt produkálva a Keleti csoport felsőházában, a hetedik helyen végeztek, míg az alacsonyabb osztályú ligákban dobogós pozíciókban zártak.

A Vasas SC serdülőcsapatának vezetőedzője, Gálfalvi Áron így nyilatkozott honlapunknak a mögöttünk hagyott évadról: „A 2021/2022-es bajnoki szezont eredményesnek tekinthetjük mind a két serdülőcsapat szempontjából. Serdülő l. csapatunk az első osztályban hetedik helyen, az ifjúsági lll. osztályú bajnokságban pedig másodikként végzett. Második serdülőcsapatunk a serdülö lll. osztályú bajnokságot az élen zárta. Hosszú és nehéz bajnoki évadon vagyunk túl, de az eredményeket nézve mindenképpen megérte a sok harc, ami a csapat körül volt. Minden játékosunknak gratulálunk az egész éves munkájához. Az edzéseket június közepéig folytatjuk, majd a jól megérdemelt nyári pihenő következik.”


Hirdetések