Jenkei Dániel, 2022.05.15. | Klub

A Vasas Sport Club életműdíjasa, Fügedy Péter összesen 12 könyvet írt a klubról. Kilencvenedik születésnapján köszöntjük.

Fügedy Péter 1951-től a Vasas Sport Club pártoló tagja és 1960-tól dolgozott az egyesületben.

A Vasas Sport Clubban először szervezési csoportvezető, később sportiskolai igazgató, nemzetközi osztályvezető, majd személyzeti és munkaügyi vezető volt.

Nyugdíjazását követően 6 éven keresztül a kézilabdaszakosztály munkáját segítette technikai vezetőként.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az évtizedek során ő lett a  Vasas egyik krónikása is, hiszen összesen 12 könyvet írt a klubról, köztük azt, amely az egyesület centenáriumán jelent meg.

Fügedy Péter a Vasas SC örökös tagja, aranygyűrűse, majd életműdíjasa is lett.
 


- A mai napig teljesen képben vagyok a Vasas kapcsán, örülök a focisták és a röplabdázók bajnoki címének, bár sajnos meccsekre már nehezebben jutok el, de a tévében és az újságban minden hírt követek a klub kapcsán. Annak nagyon örülök, hogy mind az Illovszky-stadion, mind a Sterbinszky-csarnok felavatásán jelen lehettem személyesen az utóbbi években. Összesen negyven éven át dolgoztam a Vasasban, a legkülönfélébb beosztásokban. Gyakorlatilag az élet hozta, hogy egyfajta krónikása is lettem a klubnak. Eleinte kisebb cikkeket írtam a klub újságába, közben a szakosztályok is megkértek arra, hogy dolgozzam fel a történetüket, a végén pedig eljutottunk a könyvek megírásáig a különböző évfordulókra. A mai napig büszke vagyok, hogy egytucat Vasas-könyv fűződik a nevemhez. Ha úgy vesszük, könnyű dolgom volt és szerencsés vagyok, hiszen a legsikeresebb piros-kék korszakokban dolgozhattam a klubnál, így mindig volt miről írni. Az is a jószerencsém része, hogy olyan legendákkal kerülhettem személyesen is jó kapcsolatba, mint Sterbinszky Amália, Németh Miklós, Kozma István, Hegedüs Csaba, Faragó Tamás, Csapó Gábor, vagy éppen Mészöly Kálmán és Farkas János. De reggelig sorolhatnám... Nagy család volt a Vasas, és nemcsak a sportolók vagy az edzők, hanem a munkatársak is beletartoztak. Én magam is számos elnökkel dolgozhattam együtt, és jó volt látni, hogy mennyi mindent tettek a Vasasért. Markovits Lacival a mai napig jó viszonyban vagyunk, és örülök, hogy szépen fejlődik a jelenben is a klub - mondta el nekünk az ünnepelt a 90. születésnapja előtt néhány nappal.

Isten éltesse sokáig Fügedy Pétert!


Hirdetések