Jenkei Dániel, 2022.05.10. | Vívás

Egyéniben ötödik hely, csapatban ezüstérem jutott kardklasszisunknak a madridi világkupán.

Szilágyi Áron a budapesti remeklése után Madridban lépett újra pástra világkupán a mögöttünk hagyott hétvégén. 

A főtáblán bemelegítésként egy francia, majd egy koreai vívót győzött le. Utána jött Szatmári András, aki ellen szokás szerint jobban megizzadt olimpiai bajnok klasszisunk, de végül 14-14-nél ő vitte be a döntő tust.

A tokiói finalista Curatoli ellen szintén hirtelenhalálban dőlt el az asszó, ami annak tükrében igencsak nagy szó, hogy az olasz már 14-8-ra is vezetett. Áron innen talált zsinórban hatszor, de a végső szó ezúttal az ellenfélé volt.

Szilágyi Áron így ötödik helyen végzett egyéniben.

A másnapi csapatversenyben azonban már az érem sem maradt el: a Decsi-Gémesi-Szilágyi-Szatmári összeállítású olimpiai bronzérmes kvartett a negyeddöntőben a grúzokat, a négy között pedig az olaszokat verte meg, Korea viszont most túl nagy falatnak bizonyult a fináléban.

Persze egy ezüstérmet sosem kell magyarázni...

 

Eközben a tunéziai Hammametben a női kardozók is világkupán vívtak, vasasos olimpikonunk, Katona Renáta egyéniben feljutott a főtáblára, de ott az ukrán klasszis, Harlan búcsúztatta, így az 57. helyen végzett.

Csapatban a mieink hatalmasat küzdöttek a negyeddöntőben az olaszokkal, de végül 45-44-re az ellenfél nyert, a Katona-Battai-Pusztai-Szűcs összeállítású négyes pedig a hetedik helyen zárt.


Hirdetések