B.V., 2022.05.07. | Kézilabda

A nagyon gyenge első félidő után a másodikra felszívta magát csapatunk a Dunaújvárosi KKA vendégeként, de a vereséget így sem tudta elkerülni az NB I 24. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 24. forduló

Dunaújvárosi KKA–Vasas SC 34–28 (20–9)

Vasas SC: Gercsó (kapus), Imrei 1, Pénzes 2, Speth 1, Szilovics 6, Faragó L. 1, Oláh K. 1. Cserék: Kurucz, Zsigmond (kapusok), Kajdon 6, Szatmári 4, Kovács N. 3, Agbaba 2, Blaubacher 1, Ács, Gaschler. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3


Az NB I-es évad utolsó idegenbeli mérkőzésére készült szombat délután női kézilabdacsapatunk. A lányok ahhoz a Dunaújvároshoz látogattak, amelyet – nem a legerősebb összeállításában ugyan, de – januárban már legyőztek a Sterbinszky-csarnokban.

A mérkőzés ezúttal azonban nem is kezdődhetett volna rosszabbul, együttesünk az első pillanatoktól kezdve sok hibával és kihagyott helyzettel kézilabdázott, nyolc perc után 6–2-es állásnál kért időt először vezetőedzőnk, Penszki Gergely. Az ellenfél eltávolodását így sem sikerült megállítani, sőt nem sokkal később elkönyvelhettük, hogy már az első félidőben eldől a mérkőzés. Az addig a mérkőzésen belül negatív rekordot jelentő tizenhárom gólos hátrányból a szünet előtt kettőt sikerült csak ledolgozni (20–9).

 

 

A folytatásra rendeztük a sorokat, egy egészen más Vasas jött ki a pályára, s ez nem csak a játék képén, hanem az eredmény alakulásán is látszott. A lányok zárkóztak az ellenélre, amennyire tudtak, de a pontszerzés ekkor már nem volt reálisan elérhető cél. A legkisebb különbség ötgólos volt, végül 34–28-ra győztek a hazaiak. A vereséggel matematikailag is eldőlt, hogy csapatunk az évad végén búcsúzik az élvonaltól.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Két teljesen ellentétes félidőt éltünk át. Nagyon akartunk ezen a mérkőzésen, és a helyzeteink az első támadástól kezdve megvoltak. Viszont az, hogy az első hat percben négy tiszta gólhelyzetet hagytunk ki, gyakorlatilag nulláig rombolta a csapat önbizalmát. A második félidőt 19–14-re nyertük meg, ebből is látszik, hogy egy óriási mentális blokkot nem tud átugrani a csapat, amit ha meg tudnánk tenni, akkor a teljes mérkőzésen így játszhatnánk. Az egész szezonra jellemző, hogy amikor lekerül a teher, akkor tudunk jól teljesíteni. Fontos fejlődési szakasz ez a csapat és a játékosok életében, továbbra is dolgozunk azon, hogy erre a hatalmasnak látszó lépcsőfokra fel tudjunk lépni.”

Együttesünk legközelebb jövő szombaton a Sterbinszky-csarnokban fogadja a már biztosan bajnoki bronzérmes DVSC alakulatát.


Hirdetések