Gy. Szabó Csilla, 2022.05.03. | Kosárlabda

A harmadik negyedben komoly hullámvölgybe kerültek játékosaink, a Budapesti Honvéd elleni elődöntős párharc harmadik találkozóján, s az akkor kialakult közel húszpontos hátrányt a hajrában már nem sikerült ledolgozniuk. Együttesünk megérezte Moravcsik Áron és Medve Máté hiányát, pénteken, a Sport11-ben folytatódik a küzdelem.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, rájátszás. 1-4. helyért. 3. meccs

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 72-50 (18-18, 17-12, 23-7, 14-13)

Honvéd: Takács (3/3), Tanoh (11/3), Markovic (11), Mijovic (14/6), Czirbus (6). Csere: Simon (3), Völgyi (5), Wirth (8/6), Hajdu (9/3), Kopácsi (2), Tarján, Csomós.

Vasas: Radics (14/6), Dormán (2), Kerkai (5), Boros (3/3), Andrássy (9). Csere: Farkas (4/3), Bagó (8), Sólyom (5/3), Kelemen, Barócsi, Lakatos, Kódor.


A második percig kellett várnunk akadémistáink első kosarára, amelyet Dormán Balázs szerzett a Honvéd elleni elődöntő harmadik mérkőzésén, a Ludovika Arénában. Igaz, a házigazdák akkora már két duplát is dobtak, így náluk maradt a vezetés. Andrássy Géza révén azonban kisvártatva egyenlítettünk, s miután egy büntetőt is megítéltek neki, amit biztos kézzel értékesített, a harmadik percben vezetéshez jutottunk. Radics Gerzson jóvoltából pedig ez hárompontosra növekedett. A házigazdák azonban jobban céloztak, különösen távolról, így nemcsak egyenlítettek, de hétponttal gyorsan el is húztak. Kerkai Ákos betörésével, majd egy Bagó MartinKerkai palánk alatti szép összjátékot követően, utóbbi kosarával három, Bagó találata révén egy pontosra csökkent a hátrányunk. Fél perccel az első negyed lefújása előtt Radics távolijával kétpontos vezetéshez jutottunk, ám a honvédosok az utolsó pillanatban egyenlítettek.

A második negyedben Hajdú hármasával a vendéglátok jutottak előnyhöz, amelyet Radics pontjainak köszönhetően még le tudtunk dolgozni, a folytatásban azonban állandósult a Honvéd előnye, igaz az ötpontos különbség még könnyen ledolgozhatónak tűnt.

A félidő után Radics harciasan szerzett meg egy támadó lepattanót, s kosárral fejezte be a támadásunkat, s ezzel három pontosra fogyott a hátrányunk. Csapatunk azonban látható hullámvölgybe került a Honvéd palánkja alatt, a következő pontjainkat Farkas Attila a 28. percben szerezte meg, távoli dobásával kilencre faragva a hátrányunkat. A pontszerzés terén azonban csak nem jött meg a javulás, akadémistáink előtt ugyan sorra kínálkoztak a lehetőségek, amelyekkel azonban nem tudtak élni, s így a negyed végére huszonegy pontosra nőtt a házigazdák előnye. Az utolsó pillanatokban Andrássy volt eredményes közelről, ám ezzel csak azt tudta elérni, hogy húsz pont alatti különbséggel vágjunk neki a negyedik negyednek.

Boros Márk hárompontosával indult a hajrá, ám a vendégek is észnél voltak, nem engedték közelebb a továbbra is sokat hibázó játékosainkat, s így huszonkét pontos vereséget szenvedtünk a Ludovika Arénában.

A párharcban ezzel 2-1-re vezet a Budapesti Honvéd, a következő mérkőzésre pénteken 16 órai kezdettel kerül sor a Sport11-ben.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Honvédnak, sokkal jobban játszottak, mint mi. Nem érdemeltünk annál többet, mint amit kaptunk, hiszen túlságosan puhányok és lassúak voltunk egy olyan fizikálisan és mentálisan megterhelő mérkőzésen, mint amilyen ez az elődöntő volt. A mai összecsapást a harmadik negyedben veszítettük el, nem tudtunk olyan energiákat mozgósítani, mint a Honvéd, ráadásul rendszer nélkül játszottunk. Ebben a játékrészben mindössze hét pontot szereztünk, miközben nyolc labdát eladtunk. Tudom, hogy a játékosaim helyesen kezelik majd ezt a vereséget, ami azért is fontos, mert a küzdelemnek még nincs vége.”

Bagó Martin, a Vasas Akadémia játékosa:

„A második félidőben nagyon megzuhantunk, nem tudtunk könnyű kosarakat szerezni, miközben ellenfelünknél nem sikerült ugyanezt megakadályozni. Nagyon hiányzott Medve Máté és Moravcsik Áron higgadt játékszervezése, de most nem a kifogásokkal kell foglalkozni, hanem továbblépni, és a pénteki meccsem megmutatni azt, hogy mire vagyunk valójában képesek.”

Fotók: Budapesti Honvéd SE

 


Hirdetések