Jenkei Dániel, 2022.05.03. | Birkózás

Két aranyéremmel és további értékes helyezésekkel zárta a Vasas SC a felnőtt szabadfogású, kötöttfogású és női országos bajnokságot.

Az idei évben is a Kozma István Birkózóakadémia adott otthont a felnőtt bajnoki küzdelmeknek, több mint kétszáz indulóval, maratoni küzdelmeket hozva.

A Vasas SC is komoly küldöttséggel indult a versenyen, igaz voltak hiányzóink, elég, ha csak a sérüléssel bajlódó Elekes Emesét és Fodor Tamást említjük, akik mindketten komoly aranyesélyesnek számítottak volna.

Azonban az ő távollétükben sem maradtunk bajnoki címek nélkül: női 50 kg-ban ugyanis Gaál Henrietta diadalmaskodott, míg a férfiak 92 kg-os szabadfogású küzdelmeiben Szabó Noé nyert aranyérmet.

Utóbbi súlycsoportban egyébként vasasos házidöntőt rendeztek, Nagy Péter lett végül az ezüstérmes, ahogy Pók Karolina is második helyen végzett női 68 kg-ban.

A vasasos bronzérmesek táborát Egyed Balázs, Ubránkovics Norbert és Almási Bence gyarapította, Németh Márton negyedik, Szakolczi Zoltán és Egervári László pedig ötödik helyen végeztek.

Összességében ezzel a szabadfogású csapatverseny második helyén végzett klubunk, a nőknél pedig harmadikak lettünk.

 

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató így értékelt röviden honlapunknak: - Hosszú, fárasztó verseny volt, és nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy két nagy esélyesünk nem tudott elindulni. A többiek viszont, akik szőnyegre léptek, minden szinten kihozták magukból a maximumot. Ebben most tényleg nem volt több, nagyon meg voltam elégedve mindenkivel. Hétvégén a szakosztály 110. születésnapjával egybekötött kadet ob következik a Fáy utcában, arra készülünk mostantól.

 


Hirdetések