B.V., 2022.04.30. | Kézilabda

Kiegyenlített első félidőt követően 31–28-ra kapott ki az MTK Budapesttől csapatunk a női NB I 23. fordulójában. A találkozót követően Penszki Gergely és Speth Evelin értékelt.

Női kézilabda NB I, 23. forduló

Vasas SC–MTK Budapest 28–31 (15–16)

Vasas SC: Gercsó (kapus), Imrei 1, Agbaba, Kajdon 11 (3), Faragó L. 1, Szilovics 5, Oláh K. 2. Cserék: Kurucz, Zsigmond (kapusok), Pénzes 4, Kovács N. 2, Speth 2, Blaubacher, Nagy Zs., Szatmári. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 2/2


Ahogyan beharangozónkban is írtuk, teher nélkül készülhetett csapatunk a női kézilabda NB I 23. fordulójában rendezett MTK Budapest elleni mérkőzésre. A mieink úgy fest eldőlt, és a realitás alapján a következő évadban már nem az élvonalban folytatja. Ezzel együtt a hátralévő négy összecsapás kiváló lehetőség arra, hogy a társaság mindenféle görcs nélkül játsszon, mert mint láthattuk, amikor így tesz, egészen szép dolgokra is képes.

Valami hasonló készült szombat délután az együttes, és az első félidőre nem is lehetett panasz. Néhány percet leszámítva remekül tartotta a lépést az esélyesebb és rutinosabb riválissal. A 24. percben 13–11-es állásnál, akár három góllal is elhúzhatott volna, ám akkor az addig remekül játszó Kajdon Blanka hibázott hétméteresből, ezt követően pedig fordított az MTK (15–16).

 

 

A folytatásban egyszer ugyan még sikerült egyenlíteni, de aztán a vendégek játszottak kevesebb hibával, a mieinket meg kissé felőrölte, hogy folyamatosan az eredmény után kellett futni. A végére azonban így is sikerült alacsonyan tartani a különbséget, 31–28-cal vitték el a két pontot a kék-fehérek a Sterbinszky-csarnokból.

ÉRTÉKEKELÉSEK

Penszki Gergely vezetőedző: „Jellempróbáló küzdelemre készültünk egész héten, szeretnénk bizonyítani, hogy küzdünk és hajtunk a klubért, szerintem ez most látszott is a lányokon. A taktikai elképzeléseket hellyel-közzel sikerült megvalósítani, mindkét félidőben volt húsz-huszonkét percünk, amire a folytatásban lehet építeni. A végén próbáltuk gyorsítani a játékot és felzárkózni, ennyire sikerült, ennyi volt bennünk.”

Speth Evelin: „Az első félidőben partiban voltunk az MTK-val, motiváltan, felszabadultan játszottunk. A másodikban nem tudtunk úgy reagálni bizonyos szituációkra és játékosokra a védekezésben, így az ellenfelünk magabiztos előnyt alakított ki, amit már nem sikerült ledolgozni. Az utolsó három mérkőzésre is hasonló motiváltsággal szeretnénk belemenni.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Csapatunk legközelebb jövő szombaton 17 órakor a Dunaújvárosi KKA otthonában lép pályára az NB I-ben.


Hirdetések