Jenkei Dániel, 2022.05.02. | Vívás

A Magyar Diáksport Szövetség és a Vasas SC együttműködésében lehetőséget kapnak a pedagógusok arra, hogy akkreditált vívó-továbbképzésen vegyenek részt, ez által pedig a sportág alapmozdulatai is bekerülhetnek a mindennapos testnevelés órák tartalmába.

Korábban írtunk már a Vasas vívószakosztály és az Újbudai Bocskai István Általános Iskola  kiváló együttműködéséről a vívósportban, ennek a partnerségnek pedig most egy újabb hozománya is van, hiszen a Magyar Diáksport Szövetség bevonásával immár a tanárok is elsajátíthatják a sportág alapjait.

Az új program kulcsszereplője és egyben ötletgazdája Szenti-Bukócki Bianka, a Vasas vívója, aki pedagógusként dolgozik a Bocskaiban, és Halla Pétertől sajátította el az iskolai vívás oktatásának módszertanát, most pedig ő vezeti és felügyeli a pedagógusoknak szóló képzést.

További vasasos vonatkozás, hogy a programhoz készült segédanyagok része 10 kisfilm, amelyek között helyt kapott a vívás története, Németh Árpád tolmácsolásában. Olimpiai bajnok klasszisaink, Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron  a párbajtőr és a kard fegyvernemeket mutatják be. Kiss Áron pedig a vívás kapcsán végzendő erőnléti munka fontosságát prezentálja, vasasos vívók közreműködésével.
 


Ami pedig a gyakorlati információkat illeti: egy kifejezetten pedagógusoknak szóló ingyenes, akkreditált képzésről van szó, amely összesen három oktatási napból áll (két személyes + egy online), a helyszíne pedig a Vasas SC Kovács Pál Vívócsarnoka Pasaréten.

A kurzus összesen 30 órás és 30 kreditpont jár a teljesítéséért, a pedagógusok pedig a három nap során a vívósportág alapmozdulatait sajátíthatják el.

A következő időszakban még négy olyan képzés van, amelyre lehet jelentkezni:. 

- 2022.05.06-07-08.

- 2022.05. 20-21-22.

- 2022.05. 27-28-29.

- 2022.06.10-11-12.

(A képzés az NTP-E-21-0003 azonosítószámú „Az iskolai vívásoktatás megalapozása 2021-2022 között” című projekt keretében kerül finanszírozásra.) 

Jelentkezni az MDSZ rendszerén, illetve ezen az e-mail címen lehet: kovacs.balint@mdsz.hu


Hirdetések