Gy. Szabó Csilla, 2022.04.17. | Kosárlabda

A legjobb négy közé jutásért zajló párharcban ismét hárompontos vereséget szenvedtünk Szigetszentmiklóson, s ezzel a BKG 2-1-re vezet. A rendkívül kiélezett találkozón nagy csatát vívott a két együttes, s csupán az utolsó másodpercekben dőlt el a meccs sorsa.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. 1-8. helyért. 3. mérkőzés

BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia 72-69 (20-20, 19-14, 19-17, 14-18)

BKG: Nagy Botond (16/3), Nagy Benedek (13/9), Allen (19), Buzás (11/3), Lakatos (3/3). Csere: Ormai (2), Halász (2), Szeleczki (6), Szanyi, Reizer.

Vasas: Radics (16), Moravcsik (6/6), Medve (2), Boros (4), Bagó (4). Csere: Andrássy (12), Farkas (11/9), Kerkai, Sólyom (8/6), Dormán (3/3), Barócsi (3).


A legjobb négy közé jutásért zajló párharc harmadik mérkőzésén új koreográfiával álltak elő a csapatok, ezúttal – az első két meccsel ellentétesen –, a BKG kezdett jobban, s az első negyed közepén már 15-2-re vezetett. Lassan de határozottan faragni kezdtük a hátrányunkat, elsősorban Radics Gerzson legjobbkor érkező találatainak köszönhetően. Az egyenlítés is az ő nevéhez fűződött, egy perccel a negyed vége előtt (18-18). Barócsi Ádám ezt követően biztos kézzel értékesítette a javára megítélt két büntetőt, s úgy tűnt vezetéssel fordulhatunk. A szigetszentmiklósi Nagy Benedek azonban másképp gondolta, s szinte a lefújás pillanatában egyenlített.

A második negyedben Sólyom Botond hárompontosával szereztünk ismét vezetést, amelyet gyorsan ledolgozott az egész pályás emberfogással, igen keményen és hatékonyan védekező BKG. Kisvártatva ismét Sólyom lett a főszereplő, saját térfelünkön labdát szerezve robogott az ellenfél palánkjáig, sikeres kosarával pedig ismét vezetéshez jutottunk. Sajnos utoljára a negyedben, s a szép akcióink ellenére, a félidőben már öt pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző tábla.

A szünet után Radics két büntetőjének köszönhetően háromra fogyott a hátrányunk, majd Radics újabb kosarát követően, Moravcsik Áron egyenlített távolról (41-41). Boros Márk és Andrássy Géza kosarainak köszönhetően egy ideig tartottuk még a néhány pontos vezetést, a 27. percben azonban ismét fordítottak a hazaiak.

A negyedik negyednek hét pontos hátránnyal vágtunk neki, amely a 34. percre tizenkét pontosra növekedett. Ekkor azonban Farkas Attila villant, alig egy perc alatt két hárompontost és egy duplát szerzett, amire a vendéglátók nem tudtak válaszolni. Ezzel négy pontra jöttünk fel, s bár Kerkai Ákos személyi hibáját követően ismét hat lett a különbség, Farkas újabb labdaszerzését és tripláját követően megint csak három. 

A következő két percben hatalmas lélektani és fizikai csata bontakozott ki a két együttes között, nem is szerzett egyik sem pontot. Húsz másodperccel a találkozó lefújása előtt a labdát eldugni igyekvő Nagy Botondot szabályosan szerelő Moravcsik, az egyébként is jól játszó és ponterős Radicsnak passzolt, aki kosarával megtöri ezt az időszakot és egyetlen pontra jövünk vissza. Nagy ismét az időhúzásra törekszik, s ezúttal sikeresen, hiszen két büntetőt erőszakol ki, amelyet sikeresen értékesít, hárompontos vezetéshez juttatva a házigazdákat. A hátralévő nyolc másodpercben csapatunk már nem tudott egyenlíteni.

A párharcban ezzel ismét a BKG jutott előnyhöz, a negyedik mérkőzésre a Sport 11-ben, csütörtökön 17 óra kezdettel kerül sor.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagyon szépen játszottak a csapatok, öröm volt nézni. Gratulálok a BKG-nak a győzelemhez! Azt hiszem, nyilvánvaló okai vannak a mérkőzés elvesztésének. A játék során jelentős eltérések voltak az összpontosításunkban, túl gyakran kerültünk ezen a téren hullámvölgybe. A másik fontos dolog, hogy húsz támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek. A pozíciójátékban nagyon jól dolgoztunk, ám az esélyeinket mégis rontottuk a második szándékú támadások engedélyezésével. Első alkalommal látom azt a statisztikában, hogy a védőlepattanóink száma ugyanannyi, mint az ellenfél támadólepattanója. Húsz-húsz. A harmadik dolog, amiről beszélnem kell, az a játékvezetés. Úgy érzem, ma este a fújás nem volt kiegyensúlyozott. Megtorlatlanul maradtak a színészkedések és a műesések. Legközelebb jobban kell játszanunk a győzelemhez!”

Fotók: BKG Príma/ Varga János


Hirdetések