Gy. Szabó Csilla, 2022.04.11. | Tenisz

Óriási megtiszteltetésnek érzi Tóth Amarissa Kiara, a Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosa, hogy bekerült a Billie Jean King-kupán résztvevő magyar női válogatottba. A 19 éves teniszező már alig várja a  keddi rajtot, az euro-afrikai zóna I. csoportjában, a házigazda Törökország lesz az első ellenfelünk.

Hirtelen kellett beugrania a fiatal sportolónak Babos Tímea helyére, aki rossz formájával indokolta a korábbi Federation, ma már Billie Jean King-kupa névre hallgató női csapatverseny törökországi küzdelmeitől való távolmaradását. Amarissa azonban a legnagyobb örömmel fogadta a lehetőséget, hogy Bondár Anna (WTA 72.), Udvardy Panna (82.), Gálfi Dalma (92.) és Jani Réka (140.) társa lehessen ebben a nagy kalandban. S bár a világranglista helyezések alapján még nem ő következett volna a sorban, a magyar kapitány, Babos Csaba a jövőre szavazott, amikor Amarissa beválogatása mellett döntött.

„Óriási megtiszteltetés a számomra, hogy tizenkilenc esztendősen bekerültem a felnőtt női válogatottba, s tagja lehetek ennek a szuper csapatnak – kommentálta Babos Csaba meghívását immáron Törökországból Tóth Amarissa, akinek töretlen fejlődését bizonyítja, hogy a korosztályos nemzeti együttesek végig járását követően, immáron a nagyok között is számítanak rá. – Jól ismerem a lányokat, eddig is jó volt velük a kapcsolatom. Most azonban úgy érzem, a rövid idő ellenére is maradéktalanul befogadtak. Természetesen tisztában vagyok az erőviszonyokkal, mind a négyen kiváló játékerőt képviselnek. Mégis bízom abban, hogy a kapitány, akinek nagyon hálás vagyok, nekem is ad majd lehetőséget. De ha erre nem kerül sor, akkor is boldogan szolgálom majd az együttes érdekeit, mindenben segíteni fogom a lányokat. Nagyon jó formában vagyok, készen állok a bevetésre, ám akkor sem leszek csalódott, ha a kispadról kell támogatnom a társaimat. A célunk ugyanis közös, minél jobb eredményt elérni, méltón képviselni hazánkat ebben a csapatversenyben.”


Tóth Amarissa Kiarát gyorsan befogadták csapattársai, s most örömmel készül a keddi rajtra

Amarissa azonban nemcsak végtelenül boldog pillanatnyilag, de különösen izgatott is, alig várja a mérkőzések kezdetét. És természetesen bízik a győzelmekben is. Optimizmusát éljátékosaink jó formáján túl az együttesben uralkodó remek hangulatra is alapozza. Mimi beszámolója szerint mindenki mosolyog és élvezi, hogy résztvevője lehet a tornának, amelyen a csoportmeccsek során Törökország, Dánia, Észtország és Szerbia lesz az ellenfelünk. A legnagyobb riválisnak ez utóbbi tűnik, ám a női teniszválogatott tagjai így is bíznak a csoportelsőségben.

A Vasas fiatalja az érettségire való felkészülését szakította meg a törökországi utazással, az eredeti tervek szerint ugyanis csak május végén indult volna újabb tornákon, a sikeres első negyedévet követően. Honlapunk is beszámolt a március közepén Antalyában, egy 25 ezer dolláros összdíjazású ITF-tornán aratott párosgyőzelméről, amelyet egy héttel később egy újabbal koronázott meg, ezúttal egy 15 ezres viadalon.  S bár egyesben eddig nem sikerült tornát nyernie a felnőtt nemzetközi mezőnyben, már most több elődöntővel dicsekedhet. A Billie Jean King-kupa, és az érettségi után éppen ezért szingliben is a továbblépés a célja, vagyis döntőkbe, illetve végső győzelmekre vágyik.

Fotók: Magyar Tenisz Szövetség


Hirdetések