Gy. Szabó Csilla, 2022.04.10. | Kosárlabda

Akadémistáink által magabiztosan megnyert első két negyedet követően, a második félidőben a házigazda szigetszentmiklósiak vették át az irányítást, s végül hárompontos győzelmet arattak a rájátszás első párharcának nyitómérkőzésén. Folytatás csütörtökön, a Sport11-ben.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. 1-8. helyért. 1. mérkőzés

BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia 77-74 (10-23, 20-24, 29-12, 18-15)

BKG: Nagy Botond (6/3), Nagy Benedek (9), Allen (31/3), Buzás (19/12), Lakatos (2). Csere: Ormai (4), Szanyi (2), Reizer, Halász (4).

Vasas: Moravcsik (11/3), Radics (12/12), Boros (3), Medve (12/12), Andrássy (1). Csere: Bagó (15), Kerkai (7/3), Dormán (7), Farkas (3/3), Barócsi (3/3), Sólyom.


A rájátszás első párharcában nagy csatára volt kilátás Szigetszentmiklóson, hiszen a bajnokság alapszakaszában egy-egyre állt egymás ellen a két csapat, és a bajnoki tabellán is egymást követték. Az egy héttel korábbi Hepp-kupa-győzelem némileg akadémistáink felé billentette a mérleg nyelvét, s ez a kezdésen is meglátszott.

Medve Máté hárompontosával indult a találkozó, amelyre a házigazdák részéről Buzás válaszolt szintén távolról, majd Medve újabb, és Barócsi Ádám első hármasa következett, s máris hatpontos vezetéshez jutottunk (9-3). A szigetszentmiklósiak próbálták tartani magukat, de nem sok sikerrel. Bagó Martin a hetedik perctől remek sorozatot fogott ki, és ezzel tizenkét pontosra nőtt az előnyünk. A negyed végén Farkas Attila a hárompontoson kívülről betalálva biztosította a kétszámjegyű vezetést.

A második negyedben játékosaink tovább növelték az előnyüket, főleg annak köszönhetően, hogy továbbra is remekül céloztak távolról. A nyolcadik percben Moravcsik Áron sikeres betörését követően még egy büntetőt is dobhatott, amellyel húszpontosra nőtt a vezetésünk (43-23). A negyed végére ez tizenhétre módosult.

A félidei pihenő nem igazán tett jót csapatunknak, hiszen a harmadik játékrész elején nem találták ellenszerét a házigazdák egyre eredményesebb rohamainak. Előnyünk fokozatosan csökkent, a távoli dobásaink rendre kimaradtak. A 37. percben már csak két ponttal vezettünk, kicsit később ráadásul Barócsi is kipontozódott. Az addigra egyre jobb formába lendülő Allen végül hárompontossal egyenlített.

A negyedik negyedben tovább robogott a BKG, Nagy Botond, majd Buzás kosarával át is vették a vezetést, a 36. percben már kilencpontos volt az előnyük. Két perccel a meccs vége előtt azonban vissztért a remény,  Radics Gerzson kétszer villant távolról, s ezzel hárompontosra csökkent a hátrányunk. A vendéglátók azonban újra és újra sikeresen válaszoltak kosarainkra, így nem sikerült egyenlíteni. A párharc első találkozóját ezzel a BKG Príma Akadémia nyerte. Folytatás április 14-én, csütörtökön, a Sport11-ben.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A mérkőzésen történtek teljesen egyértelműek a számunkra. Volt egy nagyon jó első félidőnk, amelyben az elképeléseink szerinti agresszív játékot megvalósítottuk. Képesek voltunk a BKG erős támadásait hatástalanítani. Egy ilyen húsz percet követően – és ezt az öltözőben is megbeszéltük – várható volt, hogy a hazaiak keményen próbálnak visszavágni. Végül két dolog okozta a vesztünket. Sem fejben, sem fizikálisan nem tudtunk reagálni a BKG sokkal keményebb védekezésére, miközben mi éppen, hogy puhábbak lettünk ezen a téren. Nem akadályoztuk meg a labda nélküli mozgásokat, amelyekből rengeteg helyzete adódott a BKG-nak. A Nagy testvéreket ugyan részben sikerült kikapcsolni a játékból, a többieknek viszont sikerült előre lépniük a helyükre.””

Fotók: BKG Príma

 

 


Hirdetések