B.V., 2022.04.09. | Kézilabda

Szépen helyt állt az első félidőben, de a másodikra szétcsúszott, és súlyos vereséget szenvedett csapatunk hazai pályán az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a női NB I 21. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 21. forduló

Vasas SC–FTC-Rail Cargo Hungaria 23–46 (14–20)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) 1, Imrei 2, Agbaba 2, Kajdon 4, Faragó L. 3, Szilovics 2, Oláh K. 2. Cserék: Gercsó, Kurucz (kapusok), Blaubacher 2, Speth 2, Szatmári M. 2,  Kovács N. 1, Ács B., Nagy Zs., Sárkány. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/5


Ha a februári, Győr elleni meccs után azt írtuk, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb csapata érkezett a Sterbinszky-csarnokba, akkor az FTC szombat esti vendégjátéka kapcsán is megjegyezhetjük, a nemzetközi élvonal meghatározó szereplőjét láttuk vendégül, ami még akkor is igaz, ha a zöld-fehérek éppen egy hete a nyolc közé kerülésért búcsúztak a Bajnokok Ligájában a szlovén Krim Ljubljana ellen.

Nem is kérdés, a két csapat egészen más célokért küzd a bajnokságban, egy valami azonban közös volt ezúttal bennük; méghozzá, hogy mindkét fél a jövő heti kulcsfontosságú találkozójára készülhetett ezúttal: a mieink az Érddel, a bajnoki címvédő ferencvárosiak pedig éppen a Győrrel találkoznak csütörtökön.

De szombaton természetesen ez a mostani hatvan perc volt az első, és a mieink bátran kezdték el a meccset, az elején 3–1-re vezettek. A vendégek hét perc után kerültek előnybe először, utána már nem is engedték ki a kezükből az irányítást. Mégsem lehet azt mondani, hogy a folytatásban teljesen alárendelt szerepet játszottak volna a lányok, nem nyílt túl nagyra az olló a két csapat között, a legjobbunk Zsigmond Panna volt, aki a nagy bravúrok mellett egy parádés egészpályás találattal is kivette a részét az első félidei helytállásból (14–20).

 

 

A második harminc percre már nem lehet azt mondani, hogy sikerült megszorongatni a zöld-fehéreket, mind támadásban, mind pedig védekezésben sokkal kevesebbet nyújtott a csapat, aminek a végére súlyos vereség lett az eredménye. A Ferencváros végül 46–23-as sikerrel távozott a Sterbinszky-csarnokból.


ÉRTÉKELÉSEK:

Penszki Gergely, vezetőedző: „Tudatos ritmusváltásokkal készültünk a találkozóra. Amikor lehetett lassítani akartuk a játékot, amikor arra volt lehetőség, gyorsítani akartuk, ez az első félidőben sikerült is. Ameddig tudtuk, próbáltuk tartani, de tisztában voltunk azzal, hogy ki fog jönni a két csapat közötti tudásbeli és fizikai különbség. A Ferencvároshoz hasonlóan mi is fontos meccsre készülünk, ezért ma már az Érd elleni mérkőzésre is gyakoroltunk.”

Sárkány Petra: Az első félidőben a támadásunk és a védekezésünk is hellyel közzel, jó volt, a másodikban viszont szétcsúszott a játékunk, és sok lerohanás gólt kaptunk. Megyünk tovább, nem adjuk fel, gőzerővel készülünk a jövő hétre!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Csapatunkra jövő héten fontos mérkőzés vár, csütörtökön 18 órától az Érd otthonában lépnek pályára a lányok.


Hirdetések