B.V., 2022.04.09. | Jégkorong

Pénteken ért véget Győrben az U18-as divízió I/A leány-világbajnokság, amelyen a végül negyedik helyezett magyar válogatottban Metzler Regina képviselte klubunkat. Olyan jól teljesített, hogy a torna végén a legjobb magyar játékosnak is megválasztották.

Biztatóan kezdte a magyar U18-as leány jégkorong-válogatott a Győrben rendezett I/A csoportos világbajnokságot, ám a norvégok elleni 7–1-es sikert nem követte újabb. A franciák és a japánok ellen rendes játékidőben, az olaszoktól pedig hosszabbításban kapott ki a Bedő Botond vezette együttes, amelynek vasasos tagja, Metzler Regina öt gólt szerzett, és ezzel megválasztották a torna legjobb magyar játékosának. Az utolsó, Japán elleni meccset viszont elővigyázatosságból ki kellett hagynia.

„Az olaszok ellen kaptam egy csúnya ütközést, és bár még nem biztos, de agyrázkódásgyanús az állapotom. Nem szabad ilyenkor kockáztatni, most a pihentetés volt a fontosabb – mondta honlapunknak a pénteki záró meccs után Regina. – A tornát egyébként nagyon jól kezdtük, ám a folytatásban sok hibát követtünk el, nem tudtunk eléggé összeállni, pedig azt gondolom, hogy nyerhető meccseink voltak. Sokszor későn eszméltünk sajnos, és csak futottunk az eredményeken. Csalódott volt mindenki a csapatból a végén főleg a 2004-es születésűek, akiknek ez volt az utolsó lehetőségük korosztályos világbajnokságon szerepelni. Büszkeséggel töltött el és nagyon örültem annak, hogy engem láttak a legjobb magyar játékosnak, bár kicsit furcsa volt a végén hokis cucc nélkül átvenni ezt a díjat…”

 


Fotó: Madarász Milán/Magyar Jégkorong Szövetség

 

A 16 éves játékos hozzátette, hogy mindig hallották a hazai közönség buzdítását, ami sok erőt adott nekik.

Regina az U18-as mellett tagja a felnőttválogatott keretének is, és mint elmondta, mindent megtesz azért, hogy ott legyen majd a „nagyok” között az augusztus végén Dániában rendezendő A csoportos világbajnokságon.

 


Hirdetések