Jenkei Dániel, 2022.07.19. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Szabó-Feltóthy Eszterről már gyerekként mondták a szakemberek, hogy ragyogó hátúszó válhat belőle. Igazuk lett.


 

Tudtad-e, hogy Cseh Tamás miért nagy kedvenc?

Eszter szereti a Cseh Tamás-dalokat. Azt mondja, a szülei hallgatták sokszor, amikor kicsi volt, aztán később magától is rátalált és a mai napig gyakran szólnak a számai. Vannak olyan dalszövegek, amiket nem ért maximálisan a generációs különbség miatt, de Cseh Tamás szép hangja és a dalok hangulata kárpótolja.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK ESZTERHEZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Ezt a kérdést kihagynám.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni:  Valamelyik barátomat, úgyis olyan ritkán találkozom velük.



Erősség és gyengeség: türelem és gyorsaság

- Nyugodt, türelmes ember vagyok, ez jól jön a sportban is. Ha kicsit viccesen akarom megközelíteni, például akkor is hasznos tulajdonság a türelem, amikor az ember nem fejlődik olyan ütemben, mint várja... Ami pedig a gyengeségeket illeti, a gyorsaságomon például biztosam van még mit csiszolni...
 

Edző és tanítványa: Istenáldotta hátúszótehetség

- Eszter tizenkét évesen került hozzánk a TFSE-be, az anyukája és a nagynénje is úszók voltak, így egy igazi vizes, sportos család az övék, nem volt idegen tőlük sosem a versenysport.  Esztert az akkori főnököm, az úszás tanszék vezetője, Tóth Ákos tanította meg úszni, és szinte az első perctől látszott, hogy kiemelkedő a hátúszó mozgása. Tanítványként nem mondhatnám róla, hogy nehéz eset. Az úszás mellett komoly középiskolát végzett és most is egy nívós egyetemre jár. Így aztán sokat gondolkodik, érdekli az edzések elmélete, hogy mit és miért csinálunk, emellett pedig hajtós, szorgalmas, és ami a legfontosabb, szeret úszni - mondta el Dr. Egressy János, a TE úszás tanszékvezetője, vasasos szakosztályunk vezetőedzője.


Civilben -  minden, ami anyagismeret

-  Vegyészmérnőknek tanulok a BME-n, élvezem és szeretem is, persze sok energiámat lefoglalja a tanulás. Sokféle kifutása lehet ennek a szaknak, de az biztos, hogy valamilyen anyagismerettel kapcsolatos dologgal szeretnék majd foglalkozni.
 

SZAKSZEMMEL

Dr. Szájer Péter, Eszter nevelőedzője, a MÚSZ utánpótlás koordinátora és a FINA technikai bizottságának tagja ezt mondta el egykori tanítványáról:

- Előkészítős kora óta ismerem Esztert, pici gyerekként jött le a TF-uszodába. Hamar felfigyeltünk rá, hiszen ha nem csinált semmit, akkor is szinte lebegett a víz tetején. Dr. Egressy János is kifejezetten rácsodálkozott, hogy milyen adottságai vannak. Később kiderült, hogy komoly munkabírás, alázat és szorgalom is társul az adottságokhoz, ráadásul Eszter szülei is mindig nagyon jó partnerek voltak a közös munkában. Mondhatom, hogy minden utánpótlásedző ilyen tanítványt kíván magának. Természetesen nagyon büszke rá az egész tanszék, követjük a pályafutását és a legjobbakat kívánjuk neki. 

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések