B.V., 2022.04.12. | Tehetségek

Új sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Az úszó Bujdosó Zsomborról egyebek mellett azt is megtudtuk, hogy ha egy embert hívhatna el vacsorázni, akkor a kosárlabdázó LeBron Jamesre esne a választása.

 

Tudtad-e, hogy miért nem lett vízilabdázó?

Zsombor szabadidejében nagyon szeret videójátékozni, elsősorban a sportjellegűeket, például a FIFA-t szereti, de érdeklik a városépítő stratégiai játékok is. Szokott kosarazni is, de igazából bármilyen új sportágat szívesen kipróbál. Tizenegy éves koráig párhuzamosan úszott és vízilabdázott, végül azért választotta az előbbit, mert a csapatsportágban nem csak rajta múlott a jó eredmény. Volt olyan, hogy hiába dolgozott keményen, nem érte el a várt sikert. Úszásban ilyen nem szokott előfordulni. Nagyon fontos szerepet tölt be az életében a pihenés, mindig nagy hangsúlyt fektet a regenerációra.
 

VILLÁMKÉRDÉSEK ZSOMBORHOZ
Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: az aranynyakláncomat

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: LeBron James
 

 

Erősség és gyengeség - jól tűr, de nincs mindig a toppon

- Az erősségemnek a szorgalmamat és a kitartásomat mondanám. Elég nagy a tűréshatárom, ami jól jön az edzéseken. A téthelyzeteket, amikor főversenyről van szó, jól kezelem, de a kisebb eseményeken nem mindig vagyok a topon. Tudom, hogy ezen változtatnom kell, hamarosan profi versenyző leszek, és ebben is azzá kell válnom. Még jobban oda kell figyelnem magamra, szeretnék tanulni a rutinosabb úszóktól és még körültekintőbbé válni.

 

Edző és tanítványa: az első találkozás

Kétezertizenkilenc áprilisában került hozzám, de persze már előtte is ismertem, követtem a pályafutását, hiszen voltak hasonló korú versenyzőim. Korábban Hosszú Katinkával edzett, ami azt is jelentette, hogy nagy teherbírású sportolóról van szó. Már az első edzéseken kiderült, hogy kitűnő alany, megvan benne az akaraterő, de közben a csibészség is, ami fontos a szürke hétköznapokon. Ő a tökéletes katona, aki nem ismeri a lehetetlent. Nem akcelerált, ezért azt gondolom, nagyon sok van még benne – mondta el Lőrinczi György, Zsombor edzője.

 

Civilben - Irány Amerika?

- Jövőre érettségizem, azt az akadályt, mindenképpen sikeresen szeretném venni. Utána a tervek szerint egy év halasztás következik az olimpiai ciklus miatt, majd Amerikában szeretnék egyetemre menni. Vannak már ajánlataim, biztos vagyok benne, hogy erős iskolába fogok majd járni. Most a gimnáziumban a történelem érdekel, de jelenleg a sport környékén képzelem el a jövőmet akár edzői területen, akár sportmenedzserként.

 

Szakszemmel

Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszóedzője, a Jövő Bajnokai-program korábbi összrégiós koordinátora ezt mondta el Zsomborról:

Nagyon régóta ismerem őt, még a Jövő Bajnokai programban találkoztunk először, voltunk együtt közös edzőtáborban. Már akkor, évekkel ezelőtt észre lehetett venni, hogy elég szorgalmas, tehetséges gyerekről van szól. Úgy gondolom, Lőrinczi Gyurinál nagyon jó kezekben van, erről árulkodnak a közelmúltban elért időeredményei is. Az idén a tenerifei edzőtáborban is láttam őt dolgozni, elég széles skálán mozog, sokszámos versenyző, ez bizakodásra ad okot a jövőre nézve, a vegyesúszása pedig kifejezetten jól néz ki.




Hirdetések