B.V., 2022.04.01. | Kézilabda

A nagyon gyenge első harminc perc után a másodikban helyt állt csapatunk, de így sem tudta elkerülni a sima vereséget Mosonmagyaróvár otthonában a női NB I 20. fordulójában.

Női kézilabda NB I, 20. forduló

Motherson Mosonmagyaróvár KC–Vasas SC 35–26 (21–9)

Vasas SC: Kurucz (kapus), Imrei 3, Agbaba 4, Faragó 1, Speth 2, Kajdon 2, Szatmári. Cserék: Gercsó, Zsigmond (kapusok), Blaubacher 5, Szilovics 4, Ács 2, Kovács N. 1, Nagy Zs. 1, Pénzes 1, Oláh. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0


A Vác után újabb felsőházbeli rivális, a Mosonmagyaróvár várt női kézilabdacsapatunkra az NB I 20. fordulójában, ráadásul idegenben. A találkozó előtt átlövőnk, Speth Evelin elmondta, hogy a hibák és a kapott gólok számának csökkentése lesz a legfontosabb feladat a pénteki összecsapáson.

A jó kezdés ezúttal nem jött össze, sőt kifejezetten rosszul indult a találkozó: három és fél perc után 4–0-ra vezettek a hazaiak, Penszki Gergelynek el is kellett használnia az első időkérését. A játék menetén viszont nem sikerült változtatni, szűk negyedórát követően már nyolc gól volt közte, a félidőre pedig gyakorlatilag el is döntötte a meccset a Mosonmagyaróvár (21–9).

 

 

A folytatásra sokkal összeszedettebben jött ki együttesünk, ennek volt köszönhető volt az, hogy legeredményesebb játékosunk, Blaubacher Dóra vezérletével viszonylag gyorsan ismét nyolcra csökkentette az első harminc percben kialakult óriási különbséget. És a hajrában sem csúszott több rövidzárlat a mieink játékába, ami azt jelentette, hogy a második félidőt három góllal megnyernte együttesünk, igaz, a két pont így is könnyedén a Mosonmagyaróváré lett (35–26).

A mérkőzés után így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Az első félidőben a buszon maradt mindenki, ezen nincs mit szépíteni. Tudjuk, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban a Mosonmagyaróvárral, de olyan hibákat követtek el a lányok támadásban, amiket senki nem kényszerített ránk. A hétméteres mellett tiszta gólhelyzetek maradtak ki, folyamatos labdaeladások voltak jellemzőek. Védekezésben is teljes átjáróház volt a csapatunk, az első harminc percben fejben teljesen máshol jártak egyesek. A második félidő már valamelyest értékelhető, végre volt ütközés, ezáltal kapusteljesítmény is. Elöl pedig kétszer annyi támadást tudtak kapuralövéssel és góllal befejezni a lányok, mint korábban. Annak ellenére sikerült megnyerni a második félidőt, hogy abban is maradtak ki ziccerek. Nagyon dolgozunk azon, hogy mindkét játékrészben a jobbik arcunkat tudjuk megmutatni, de ehhez fejben kell elbírni minden mérkőzést. Mert az nem igaz, hogy ugyanazon a mérkőzésen az egyik félidőben tud kézilabdázni a csapat, a másikban nem, ez csak figyelem és összpontosítás kérdése.”

Csapatunk legközelebb jövő szombaton lép pályára az NB I-ben, 17 órától a bajnoki címvédő FTC-t fogadja a Sterbinszky-csarnokban. 


Hirdetések