Gy. Szabó Csilla, 2022.03.27. | Kosárlabda

Bár akadémistáink tanultak a Szekszárd elleni playoff párharc első találkozóján elkövetett hibáikból, mégsem tudtak meglepetést okozni a pasaréti második meccsen. Az Atomerőmű KSC együttese így 2-0-as összesítéssel jutott tovább a legjobb négy közé.

NŐI NBI/A, rájátszás az 1-8. helyért. 2. mérkőzés
Vasas Akadémia
− Atomerőmű KSC Szekszárd 55-88 (15-19, 9-25, 16-19, 15-25)

Vasas: Budácsik (7/3), Bach (14/3), Papp (2), Tóth (6/3), Salamon (6). Csere: Szerencsés (2), Madár E., Dúl (3), Smailbegovic (6/3), Madár K. (2), Radócz (7/3), Pusztai.

Szekszárd: Studer (6/3), Friskovec (18/12), Milic (18), Mányoky (4), Goree (5). Csere: Krnjic (11), Gereben (9), Morgan (7), Bálint (10/6), Horváth, Holcz.


Egy határozottan fellépő Szekszárdra lehetett számítani a rájátszás negyeddöntőjének második találkozóján, hiszen a vendégek érdeke az volt, minél előbb biztosítsák helyüket a legjobb négy között. Akadémistáink azonban akár a meglepetésre is készen álltak, amihez mindenképpen bátor játékot kellett produkálniuk.

Az első kosarat Tóth Orsolya szerezte, s bár a vendégek gyorsan egyenlítettek, Salamon Zsófia révén kisvártatva ismét vezetéshez jutottunk. Játékosaink keményen harcoltak, egyetlen labdát és pontot sem adtak ajándékba. Budácsik Dorottya és Bach Boglárka kosarával 8-6-nál ismét mi kerültünk lépéselőnybe. S bár a szekszárdiak végül fordítani tudtak, igen sovány, mindössze négy pontos előnnyel zárták az első negyedet. Úgy tűnt, minden várakozást felülmúlóan szoros meccs lesz a párharc második találkozójából.


Bach Boglárka (3) tizennégy pontjával csapatunk legeredményesebb játékosa volt a Szekszárd ellen

A második negyedben azonban magára találta a Szekszárd, kosárlabdázói óriási nyomást gyakoroltak fiatal játékosainkra, akik ebben a játékrészben szinte alig tudtak pontot szerezni. Mindössze négyszer találtak be, igaz ebből Bach Boglárka és Nadija Smailbegovic is hárompontos vonalon kívülről. A félidőben pontosan húsz ponttal vezettek a vendégek.

A szünet után mind védekezésben, mind pedig támadásban feljavultunk, nagy küzdelemre kényszerítettük a szekszárdiakat, ám az első félidőben kialakult húsz pontos hátrányon nem tudtunk faragni.

A negyedik negyed Budácsik pontjával indult, ám azt követően már alig-alig tudtunk a szekszárdiak kosaraira válaszolni, akik így hamarosan harminckét pontos előnyre tettek szert. Csapatunk láthatóan egyre jobban elfáradt, amely meglepetést ugyan nem tudott okozni a playoff rajtján, ám így is nagyszerűen helytállt a kiemelkedő játékerőt képviselő Szekszárddal szemben.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Igyekeztünk kijavítani az első mérkőzés hibáit, ami részben sikerült is. Ettől függetlenül a két csapat közti minőségi különbség továbbra is megmaradt. Megpróbáltunk sűrűn cserélni annak érdekében, hogy frissek tudjunk maradni negyven percen keresztül és a végsőkig harcolhassunk. Annyi izmot és rutint azonban nem lehet pár nap alatt megszerezni, amennyire egy ilyen jó csapat legyőzéséhez szükség lett volna. Fiatal csapatunk számára nagyon hasznosak ezek a mérkőzések, hiszen saját bőrünkön tapasztaljuk meg milyen is a kosárlabdázás magasiskolája. Remélem sokat tudtunk tanulni ebből a párharcból, s ezáltal az eddiginél jobb csapattá válunk.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is gratulálok a Szekszárdnak a legjobb négy közé jutáshoz. Úgy érzem, részben sikerült kijavítani a hibáinkat, de a játék néhány szegmensében még így is alul maradtunk. A reális célunk még előttünk van, ezért igyekszünk nem szomorkodni, hanem felkészülni a következő párharcra.”

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések